Sakarya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Türkiye Belediyeler Birliği tarafından organize edilen ve İstanbul Gençlik Meclisi ev sahipliğinde gerçekleşen ‘Gençlik Meclisi Tanıtım Toplantısı’na katıldı. Programda Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Muhammed Alperen Şerifoğlu, Başkanvekili Aykut Ulgar ve Başkan Yardımcısı Kemal Bayat’ta yer aldı.

MOTİVASYON VE GRUP ÇALIŞMASI EĞİTİMİ
Toplantının ilk gününde yeni bir yapılanma olarak kurulan Türkiye Belediyeler Birliği Gençlik Meclisi’nin, genel tanımı, vizyonu, misyonu ve hedeflerinin anlatıldığı program, TBB Genel Sekreter Yardımcısı Cevdet Sökmen ve İstanbul Gençlik Meclisi Başkanı Samed Ağırbaş’ın konuşmaları ile başladı. Program çercevesinde katılımcılar İstanbul Büyükşehir Belediyesi Proje Tanıtım Çadırını ziyaret ettiler. İkinci gün ise stratejik yönetim, motivasyon, grup çalışması ve girişimcilik üzerine eğitimler düzenlendi.

DURMADAN ÇALIŞACAĞIZ
Etkinlikle ilgili düşüncelerini paylaşan Gençlik Meclisi Başkanı Muhammed Alperen Şerifoğlu, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’nun bizlere yüklediği misyon ve vizyon ile durmadan her daim çalışacağız. İlimiz bulunduğu bölge ve konum itibariyle çok değerli bir pozisyonda yer alıyor. Gençliğimizin nitelik kazanması geleceğimizi daha verimli, güvenli ve gelişmiş hale getirecektir. Sakarya’da en kısa süre içerisinde her ilçemizde teşkilatlanarak ulusal bazda geniş kapsamlı toplantılara ev sahipliği yapmayı hedefliyoruz. Şehrimizdeki sevgi ve kardeşlik ortamı biz gençlere de büyük değer katıyor. Güzel projeler geliştirerek muasır medeniyetler seviyesine ulaşacağız” diye konuştu.

YENİ VE GENİŞ KAPSAMLI PROJELER
Sakarya’nın Doğu Marmara’nın gençlik üssü olmasını hedeflerini ifade eden Şerifoğlu, “2014 yılından bu yana çok önemli projeler geliştirdik ve geliştirmeye devam ediyoruz. 15 birimi olan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Gençlik Meclisimiz 2014 yılında yeniden yapılanarak yüze yakın etkinlik gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’nun önderliğinde birçok projeyi başarıyla tamamladık. 2017 yılı itibariyle yeni ve geniş kapsamlı projeler gerçekleştireceğiz. Toplumumuzun ahlaki ve etik değerlerinin gelişimi, girişimcilik ve inovasyon konularında etkinlikler düzenleyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi