Serdivan İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne kadar yürüyen gurup, burada ellerindeki mavi balonları gökyüzüne salarken gurup adına söz alan Ak Parti Serdivan İlçe Gençlik Kolları Lise Komisyonu Başkanı Ertuğrul Hocaoğlu bir basın açıklaması yaptı.
Amaçlarının şehitlerin aziz hatıralarını yaşatmak olduğunu ifade eden Hocaoğlu, “Kurtuluş savaşı vermiş dedelerin torunlarıyız, her dönemde yazılan destanlar gibi bizler de destan yazmaya hazırız.” diyerek “Bu topraklarda yaşayan her vatandaş gibi bizlerin de görevi şehitlerimizi unutmamak ve unutturmamaktır” şeklinde konuştu.
Yürüyüş sonunda uçurulan mavi balonlarla ilgili de bilgi veren Hocaoğlu, Afrin’de şehit olan Mehmetçiğimizin kızının elindeki mavi balonu kendisinden isteyen kişiye teslim etmemesinin altında yatan hikayenin milletimizin yüreğinde yer ettiğini ifade ederek; “Şehidimizin bizlere emanet ettiği minik kardeşimiz bunda babamın nefesi var diyerek elindeki balonu teslim etmemiştir. Kardeşimizin bu duygu yüklü hareketi kalplerimizde derin bir iz olarak kalacaktır. Biz de bugün o kardeşimiz gibi ellerimizdeki mavi balonlarımızı tüm şehitlerimiz için gökyüzüne salıyoruz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyoruz. Onlardan bizlere kalan aziz hatıralara son nefesimize kadar sahip çıkacağız.”  dedi.

Editör: Haber Merkezi