Sakarya Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya MÜSİAD Başkanı Yaşar Coşkun, Sakarya Genç MÜSİAD Başkanı Uğur Çarboğa ve Genç MÜSİAD üyeleri katılım gösterdi.
Açılış konuşmaları ile başlayan etkinlikte Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas “Kariyer gelişimi her öğrencimiz için önemlidir. Sakarya Üniversitesi olarak öğrencilerimizin kariyer gelişimleri adına her türlü imkânı sunuyoruz” dedi.
Sakarya MÜSİAD Başkanı Yaşar Coşkun ise; “Üniversitemizde bu denli anlamlı etkinlikler düzenlenmesi sevindirici. Gençlerimizin ilgi alanları ve kariyer gelişimlerini şimdiden belirlemesi gerekmektedir. Gelişen ülkelerde bu çalışmalar çok erken yaştan itibaren başlamaktadır” dedi.

KARİYER GELİŞİMİNE KATKI
Sakarya Genç MÜSİAD Başkanı Uğur Çarboğa, “Sakarya Üniversitesinde eğitim gören genç arkadaşlarımızın kariyerlerine katkı sağlamayı hedeflemekteyiz. Alanında tecrübeli ve deneyimli sanayicilerimiz ile öğrenci arkadaşlarımızı belirli dönemlerde buluşturacağız. Tecrübe paylaşımları ile mesleki hayatlarına yön veren genç kardeşlerimiz, mezuniyet sonrası iş hayatlarına daha avantajlı başlayacaklardır. Ayrıca Sakarya Üniversitesinde stratejik ortaklığını yaptığımız SAÜSİ topluluğuna da, öğrenci arkadaşlarımızın ihtiyaçlarına yönelik düzenledikleri etkinliklerden dolayı teşekkür ederim” dedi.

“KARİYER GELİŞİMİ ÜNİVERSİTEDE BAŞLAR”
PWC firması adına katılım gösteren Cemil Taşkın, kariyer ile ilgili sunumlarını gerçekleştirdi. Sunumları esnasında şu ifadelere dikkat çekti; “PWC olarak çalışanlarımızın kariyer planlamalarına önem vermekteyiz. Bu kapsamda her çalışanımız ile kariyer planlaması çalışması yapmaktayız. Üniversite’de bir alan seçerek, kariyerinizi o alanda gelişimine başlatmalısınız”dedi. Sunumlarının ardından katılımcılar tarafından sorular alındıktan sonra Cemil TAŞKIN’a teşekkür plaketi sunuldu.

SANAYİ DEVRİMİ
Sunumlarını gerçekleştirmek üzere ikinci konuşmacı olan BEYMEN Operasyon Mükemmellik ve Geliştirme Müdürü Bahar Yıldırım, son zamanlarda çokça konuşulan Sanayi Devrimi 4.0 alanında bilgi paylaştı. Ayrıca konu ile ilgili “Sanayi Devrimi 4.0 ülkemizde tartışılmaya başlanmıştır. Üretim alanında çalışma yapacak arkadaşlarımızın, bu devrimi şimdiden incelemesi gerekmektedir. Yakın geleceğimizi büyük önemde etkileyecek olan Sanayi Devrimi, üretime kolaylıklar sağlayacağı gibi bazı zor durumları da olacaktır. “Ben üniversite hayatım boyunca bu tarz topluluklarda görev almadım. Oysa şimdi fark ediyorum ki topluluklar bireye kariyer anlamında çok büyük değerler katıyor. Takım kurmayı, proje geliştirmeyi ve en önemlisi olan insan ilişkileri alanında bireylerin kariyer gelişimini sağlıyor” dedi. Sunumların ardından Bahar Yıldırım’a katılımlarından dolayı teşekkür plaketi sunuldu.

Editör: Haber Merkezi