Genç MÜSİAD Sakarya şubesinin 2 yıldır Başkanlığını yürüten Uğur Çarboğa, görevini 7. Dönem Başkanı seçilen Enes Boz’a teslim etti.Görevini devreden yönetim kurulu üyelerine plaket takdim edildiği programda, yeni yönetim kuruluna seçilenlere de rozet takıldı.

“PEYGAMBERİMİZİ ÖRNEK ALDIK”
MÜSİAD’ın Erenler’deki hizmet binasında gerçekleşen programda konuşma yapan Genç MÜSİAD Sakarya Şubesi 6. Dönem Başkanı Uğur Çarboğa, ‘’ Hayatımızın merkezine örnek aldığımız, alemlere rahmet olmuş, önderimiz, peygamber efendimiz, düşmanları onu kutsal davasından vazgeçirmek  için ona makam, kadın ve zenginlik gibi dünyalık tüm bileşenleri teklif ettiklerinde “Vallahi güneşi sağ elime, ayı da sol elime koysalar bu davadan yine de vazgeçmeyeceğim” diyerek davası için nasıl kararlı ve iradeli bir duruş sergilediğini bizlere en iyi şekilde göstermiştir.  İşte Genç MÜSİAD da bu şuurda, şuuru ve şahsiyeti sağlam genç nesiller yetiştirerek milletin hizmetine sunmaktadır. Bayrağı devralan yeni dönem başkanımız Enes Boz kardeşim de görevini en iyi şekilde yerine getirerek devraldığı bayrağı daha yukarılara taşıyacaktır’’ dedi.

ÜLKENİN GENÇLERE İHTİYACI VAR
Selamlama konuşması yapan MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun, ‘’ Türkiye’nin bekası ve refahı, iyi yönetimde, güven ortamı ile ekonomik ve siyasi istikrarın korunmasında, ayrıca gençlik ve girişimcilik yönünden güçlü potansiyelinin fiili güce dönüştürülmesinde yatmaktadır.Güçlü gençliğinden kaynaklanan dinamizm ve müteşebbislik yönünden güçlü temellere sahip olması, Türkiye’nin günümüzde ve geçmişte karşılaştığı ekonomik sıkıntıları, krizleri hızlı bir şekilde atlatıp, yükselişe geçmesinin önünü açacaktır. Bu nedenle gençlik ve girişimcilik faktörlerimizi ekonomik güce, refaha dönüştürmek için, siz gençlere bu ülkenin ihtiyacı vardır.Bunun için “Genç MÜSİAD olarak göreviniz girişimci, özverili, liyakatli, vatanı ve milleti için çalışkan, dürüst işadamları yetiştirmektir. Sizler ülkemiz ve camiamız için en önemli mozaiklerimizdensiniz. İnşallah hep birlikte ilimizin ve ülkemizin gelişmesine katkıda bulunacağız. Bugün bir görev değişimi olacak bu zamana kadar derneğimizde görev yapan büyüklerimize ve küçüklerimize buradan teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi

BAŞARI DİLEĞİ
Bu vesileyle görev süresi dolan Gençlik Kurulu Başkanımız Sayın Uğur Çarboğa ve yönetimine bugüne kadar yapmış olduğu fedakâr çalışmalardan ötürü teşekkür ediyorum. Bayrağı devir alacak olan kardeşimize ve yönetimine başarılar diliyor, her zaman yanlarında olacağımızı ifade ediyorum’’ dedi.

TOPLUMUN KÜLTÜR VE DEĞERLERİNİ DİKKATE ALAN GENÇLİK
Genç MÜSİAD Sakarya Şubesi Yeni Başkanı Enes BOZ ise, ‘’Bugüne kadar gençlik kurulu çalışmalarında emeği geçen tüm dönem başkanlarımıza ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederim.Yeni dönemde ise MÜSİAD’ın önceden belirlemiş olduğu misyonu ve vizyonu çizgisinde bayrağı devraldığımız yerden daha iyi yerlere taşımak için çalışmalarımızı inançla, birlik ve beraberlik içerisinde, helal kazancı da esas alarak girişimci genç iş insanları yetiştirmeyi hedeflemekteyiz. Bu çalışmaları yaparken bilhassa bilgiyi, paylaşmayı, ar-ge ve inovasyonu ön planda tutacağız.””

“Ayrıca Gençlik Kurulu olarak iş birliğinin yanında güç ve gönül birliğini gerçekleştirmek düşüncesiyle, toplumun kültür ve değerlerine, ticaret ahlakına bağlı ve saygılı, çağın gerektirdiği girişimci ruha sahip, ilkelerinden taviz vermeden gelişmeyi hedefleyen, mesleki birikimi ve çağdaş donanımıyla, milli ve manevi değerlerimiz ışığında, evrensel gelişmeleri de dikkate alan genç iş insanları yetiştirecek projeler geliştireceğiz’’ dedi.

YÖNETİM KURULU
Enes BOZ Başkanlığı’ndaki Genç MÜSİAD Sakarya Şubesinin 7. Dönem Yönetim Kurulu Üyeleri: ‘’İlyas ÇİMEN, Recep YARICI, Alperen Hamit DÖĞER,  Ragıp Enes KILIÇ, Mahmud EMİNLER, Yunus Emre KÜÇÜK, Ahmet AKYOL, Barbaros KARAKOLCU, Hüseyin Can COŞKUN’’dan oluştu

KATILANLAR
Programa Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hatem Akbulut, Ak Parti Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ekrem Yüce, Ak Parti Adapazarı Belediyesi Başkan Aday Adayı Fevzi Kılıç, MÜSİAD Kurucu Başkanı Ahmet İşgüzar, Yedirenk Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Cahit Öner, Anadolu Gençlik Derneği Sakarya İl Başkan Yardımcısı Muhammed Öztopaloğlu, MÜSİAD ve Genç MÜSİAD’lı İş İnsanları, 20 farklı ülkeden 30 yabancı üniversite öğrencisi, Sakarya Üniversitesi öğrencileri ve misafirler katıldı.

Editör: Haber Merkezi