Sakarya Genç MÜSİAD Başkanı Uğur Çarboğa ile Yönetim Kurulu Üyeleri Yaser Kocacık, Selman Aşoğlu ve Osman Eminler, Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı ve MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ı ziyaret etti.  Ziyaret kapsamında Sakarya Genç MÜSİAD 2017 faaliyetleri, Sakarya yereline özel programlar ve 3+1 ile 7+1 uygulamaları hakkında görüşüldü.

“NİTELİKLİ İSTİHDAMA TAM DESTEK”

“Sakarya Üniversitesinin yeni bir yaklaşım olarak başlattığı bu güzel çalışmaya her daim destek vereceğiz” diyen Sakarya Genç MÜSİAD Başkanı Uğur Çarboğa, “Nitelikli istihdam, sanayiciler için çok önemli bir kazanç. 3+1 ve 7+1 modeli ile üniversite okuyan genç bireyler, işletmelerde deneyim ve tecrübe sahibi oluyor. Hatta eğitim hayatlarında geçirdikleri dönemlerden ziyade işletmelerde geçen dönem çok çok önemlidir. Bu konu milli bir sorumluluk. Gelecek nesillerimizin gelişimi ve muasır medeniyetler seviyesine çıkmak için her firmamızın en az bir öğrenciyi istihdam etmelidir” dedi.

 3+1 VE 7+1 UYGULAMASI YAYGINLAŞACAK

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı ve MEYOK Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, “Sanayicimizin nitelikli istihdam sorunlarına yönelik gerçekleştirilen bu projenin, değerlendirme anketlerine göre memnuniyetin yüzde 90 civarında olduğunu görmekteyiz. Bir dönemini işletmede geçiren öğrenciler ile sadece tecrübe ve deneyim kazanımı sağlanmıyor. Aynı zamanda üniversite-sanayi işbirlikleri gelişiyor” dedi.

İSTİHDAM SORUNU

Sakarya Genç MÜSİAD Yönetim Kurulu 3+1 ve 7+1 uygulamasını ülkemizde faaliyet gösteren Genç MÜSİAD şubelerine tanıtımını yapacak. Böylelikle çalışmanın her yaygınlaştırılması ve nitelikli istihdam sorunlarının çözülmesi hedeflenmektedir.

3+1 ve 7+1 Eğitim Modelleri ile eğitim-öğretimin 1 dönemi, işletmelerde 16 hafta ve tam zamanlı olarak uygulanıyor. İşletmeler işe almayı düşündüğü elemanı daha kısa sürede tanıyor ve istediği şekilde yetiştiriyor.

Editör: Haber Merkezi