Sakarya Genç İHH Başkanı Emirhan Demiray; “İHH gönüllülerinin önemli bir kısmını gençler oluşturmaktadır. Ortaöğretimde, üniversitelerde hatta öğretmen ve velilerin teşvikiyle kreş ve anaokullarında vakfımızın projelerine destek olmak için öğrenciler kendi imkânları ile bir takım çalışmalar gerçekleştirmiştir. Gençlerin gönüllülük esasına göre yaptığı bu faaliyetlerin düzenli, planlı, programlı, devamlı hale gelmesi sağlayacak ve gelecekteki gönüllüleri yetiştirecek olan çalışmaların tümü Genç İHH olarak kurumsallaşmıştır.
Bu kapsamda bizler de Sakarya’da gençlerle birlikte sosyal kültürel etkinlikler organize ederek gönüllülerimizin kişisel kültürel gelişimine katkı sağlıyoruz. Aynı istikamette yol aldığımızı düşündüğümüz Akademik Gençlik ile birlikte ortak çalışma ve organizasyon yapma kararı aldık. İnşallah Sakarya’da gençler için çok daha güzel işleri birlikte yapacağız” diye konuştu.
Akademik Gençlik adına açıklama yapan Aykut Yağcı, “Sakarya Genç İHH ile işbirliği protokolü yaptığımız için mutluyuz. Çalışmalarını yakından ve beğenerek takip ettiğimiz bir gençlik hareketi ile birlikte yol yürümek bizleri ayrıca motive edecektir. Karşılıklı olarak birikimlerimizi paylaşacağız ve güç birliği ile ciddi çalışmaların altına imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi