SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde “İnovasyon” temasıyla yapılan etkinliğin ilk gününde uluslararası ticaret sektörünün önemli temsilcileri yer aldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını Sakarya Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü Başkanı Doç. Dr. Hakan Tunahan yaptı. Bölüm olarak inovasyona açık olduklarını dile getiren Doç. Dr. Tunahan, bu sayede kendilerini dış dünyada da tanıtarak iki ödül aldıklarını söyledi.

Etkinlikte bir konuşma yapan İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Ahmet Vecdi Can da 21 Gün 37 Derece Topluluğunun fakültenin en inovatif topluluklarından biri olduğunu vurguladı.

İNOVASYON, AR-GE, TASARIM VE MARKALAŞMA ÖNEMLİ

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Gündoğan, konuşmasında Türkiye ve Dünya ekonomisindeki gelişmeleri anlattı. Türkiye’nin 2016 yılında dış ticaret açığının düştüğünü belirten Gündoğan, istikrarın sürmesi için inovasyon, ar-ge,tasarım ve markalaşma üzerinde çalışmaların yoğunlaşması gerektiğini kaydetti.

İNOVASYON EK KATMA DEĞER YARATMALI

Türk Hava Yolları (THY) Kurumsal İnovasyon ve Projeler Başkanı Adem Yılmaz da konuşmasında her çalışmanın inovasyon olmadığını, inovasyonun ek katma değer yaratan yenilikler ve ekip çalışması olduğunu söyledi. 120 ülkeye seferleri bulunanTHY’ninAvrupa’da üst üste 6 kez en iyi hava yolu seçildiğine işaret eden Yılmaz, binin üzerinde projelerinin olduğunu, fakat bu çalışmalarının rakip firmalara göre azınlıkta kaldığını, bunun için de inovasyona ve proje üretimine önem verilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

GENELİN DIŞINDA BİR ŞEYLER YAPILMALI

Şişecam Yenilik ve Kalite Yönetim Müdürü Dr. Hakan Sesigür ise ar-ge veinovasyona konularında ve yenilikte bir yere gelinmek isteniyorsa, genelin dışında bir şeyler yapılması gerektiğine vurgu yaptı. Sesigür, “13 ülkede üretim ve 150 ülkeye ihracat yapıyor olmamıza rağmen, bu yeterli değil.Yüksek teknolojiyi satan şirketlerimizin sayısı çok az” dedi.

Etkinliğin ilk günü katılımcılara teşekkür belgelerinin takdimi ile sona erdi.

Editör: Haber Merkezi