ŞÜKRAN VE MİNNET
Vali İrfan Balkanlıoğlu, Gaziler Günü vesilesiyle Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce onurlarına verilen yemek programında gazilerimiz ve yakınları ile bir araya geldi.  Ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimiz ile aziz şehitlerimizin hatıralarına okunan Kur’an-ı Kerim tilaveti ve yapılan duanın ardından Vali Balkanlıoğlu davetlilere hitap ederek, Gazilerimizi ve Gazi yakınlarını unutmamamız gerektiğini belirterek, onlara karşı her zaman şükran ve minnet borçlu olduğumuzun bilinciyle yaşamamız gerektiğini ifade etti.

ŞÜKRAN VE MİNNET
Vatan için hayatlarını ortaya koyan bu insanlar sayesinde bugün memleketimizde mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşadığımızı söyleyen Vali Balkanlıoğlu, "Ortalığın karıştığı komşu ülkeleri görüyoruz. Vatansız olmanın ne demek olduğunu en iyi bizler biliriz. İnsanlar yukarıdan yağan bombalar yüzünden ceketlerini alıp memleketlerini, dedelerinin, babalarının yaşadığı diyarları terk edip, dilini bilmedikleri, tamamen yabancı insanların yaşadığı ülkelere göç etmek zorunda kalıyorlar. Çok şükür ki; mazlumları bizim gibi himaye eden güçlü ve merhametli bir ülke var. Allah korusun, bizim de başımıza benzeri bir sıkıntı gelirse, bizi kimse almaz. Avrupa ülkeleri birkaç tane göçmen geliyor diye, neredeyse iktidarlarının değişeceği korkusuyla sınırları kapattılar. Bu nedenle birlik, beraberliğimizi muhafaza etme, birbirimize sahip çıkma noktasında çok önemli bir sınavdayız, İnşallah bu sınavı başarıyla geçeriz. Bu nedenle Gazilerimizi ne kadar övgüyle, sevgiyle bağrımıza bassak, onların istek ve dilekleri konusunda da ne kadar gayretli olsak azdır.”

HASSASİYET ÇAĞRISI
“Sayın Cumhurbaşkanımız da sürekli Gazilerimizi, Şehit ve Şehit yakınlarımızı bizlere emanet ettiğini belirterek, onların istek, dilek ve şikâyetlerini öncelikle dikkate almamızı istiyor. Biz de kamu kurum ve kuruluşlardaki arkadaşlarımıza sürekli tembihlerde bulunuyoruz. Vatanımızın, bayrağımızın uğruna canını ortaya koyan bu kardeşlerimize karşı biraz daha hassas olmaları hususunda uyarıyoruz. Başta Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz olmak üzere bu yemeğin tertip edilmesinde emeği geçen bütün kardeşlerimize, bütün katılımcılara, katkıda bulunanlara, Gazilerimize, Gazi yakınlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

KATILANLAR
Şaheser Restoran’da düzenlenen programa Vali Balkanlıoğlu ve eşi Esma Balkanlıoğlu’nun yanı sıra; Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, İl Garnizon Komutan Vekili P. Alb. Salih Üstündağ, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Adem Kümbet, Adli ve İdari Yargı mensupları, Rektörler, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, İl Jandarma Komutanı, İl Emniyet Müdürü, Askeri Erkan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Sakarya Şube Başkanı Erol Demir, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul Ve Yetimleri Derneği Sakarya Şube Başkanı Mustafa Çolak, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, STK temsilcileri, oda başkanları, Gaziler ve aileleri ile basın mensupları katıldı.

Editör: Haber Merkezi