Bugün, Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Gazilik Unvanı verilişinin 101’inci yılı ve Gaziler Günü. Yeni Sakarya Gazetesi olarak vatan uğruna gözlerini kırpmadan savaşan gazilerimiz ile 19 Eylül Gaziler Günü sebebiyle röportaj gerçekleştirdik. 1998 yılında gazi olduğunu söyleyen Sakaryalı Gazi İbrahim Günaydın, “Sakarya’da dernek olarak gazilerimize sahip çıkıyoruz. Ancak bürokratlar tarafından sahiplendiğimizi söyleyemeyiz. 15 Temmuz’dan sonra gaziler arası bölünme oldu. Terörle mücadelede şehit ve gazi olanların değeri azaldı. 15 Temmuz şehit ve gazileri ön plana çıktı. Gözle görülen bir ayrımcılık var. Ama Türk Silahlı Kuvvetleri her daim yanımızda oldular.” ifadelerini kullandı.

“ŞEHİT NURLU, GAZİ ONURLU”

1998 yılında vatani görevini yapmak üzere askere giden Gazi Fatih Keleş, “İnşaatın çökmesi sonucu iki arkadaşımız depoya düştük, belimiz kırıldığı için gazilik unvanı verildi. Bürokratlar, yılda bir kez gazileri hatırlıyor. Diğer günler unutuluyoruz. Biz, yılda bir kez hatırlanacak insanlar değiliz. Her gün hatırlanmak istiyoruz. Şehit nurlu, gazi onurludur. Bu kapsamda tüm şehit aile ve gazilerine her zaman manevi destek sağlanmalı ki yalnız olmadıklarını bilsinler. Bugün gaziler günü. Bu vesile ile ahirete intikal etmiş tüm şehit ve gazilerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize de sağlıklı bir ömür diliyorum” şeklinde konuştu.

HENÜZ 23 YAŞINDAYDI

2014 yılında Mardin’in Nusaybin ilçesinde barikat olaylarında çıkan çatışmada henüz 23 yaşındayken gazi olduğunu söyleyen Gazi Osman Köse, “Şehit ve gazi olmak herkese nasip olmaz. Hele ki Türkiye gibi bir ülkenin vatandaşıysanız, bu ülke uğruna can vermemek elde değil. Rabbim ülkemizi tüm belalardan korusun. Şehitlerimiz ve gazilerimize hep birlikte sahip çıkmamız gerekir. Onları asla yalnız bırakmamalıyız. Sakarya’da yüzde 80 gazilere değer veriliyor. Yüzde 20’lik bir kısım maalesef değer vermiyor.” dedi. Öte yandan bugün Sakarya Valiliği tarafından Gaziler Günü dolayısıyla bir dizi program düzenlenecek. Serkan OK

Editör: Haber Merkezi