Sakarya Gazeteciler Birliği (SGB) Başkanı Zeki Aydıntepe, Marmara Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili Müjdat Çetin ve yönetim kurulu üyeleri Sakarya Üniversitesi Rektörü. Prof. Dr. Fatih Savaşan ile Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ı makamlarında ziyaret ederek ‘hayırlı olsun’ dileğinde bulundu.

DESTEK OLURUZ
Başkan Aydıntepe, her iki rektöre Sakarya basını hakkında bilgiler verirken SGB’nin 4 yıllık bir meslek kuruluşu olmasına rağmen gazeteciler adına çok güzel işlere imza attığını ve bu güzellikleri devam ettirmek için her iki üniversite ile çalışma yapabileceklerini de vurgulayarak, “Sakarya basını olarak ilimize yapılacak her türlü hizmetin destekçisi olma adına üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi.

SAÜ REKTÖRÜ SAVAŞAN; AMACIMIZ EN İYİ EĞİTİMİ VERMEK
Sakarya Üniversitesi Rektörü Fatih Savaşan SGB yönetimini ağırlarken, yerel basının üniversitenin gelişmesi ve şehir ile bütünleşmesi adına önemli görev yaptığını belirtti.
EKSİKLER GİDERİLİYOR
Rektör Savaşan, “Üniversitemizde kurulu bir düzen var. Bizim öncelikli amacımız öğrencilerimizin en iyi ve en kaliteli eğitimi almaları. Bunun için de öğretim üyelerimizin kendilerini daha da geliştirmeleri adına çalışmalar yürütüyoruz. Ayrıca laboratuvar ve ekipman anlamında eksikleri gidererek, daha iyi bir eğitim verme için çalışma içindeyiz” dedi.
HERKESE AÇIĞIZ
SAÜ’nün öğrenci potansiyeli ve kampüsü ile büyük bir üniversite olduğunu vurgulayan Rektör Savaşan, şu anda iki üniversitenin iç içe eğitime devam edeceğini vurgularken, “Elbette ikinci üniversitemiz ile de uyum içinde olacağız. Şehirle bütünleşme adına çalışmalar yapacağımız gibi herkese açığız. Bizim tek amacımız buradan ülkemize yararlı, milletine yararlı insanlar yetiştirmek” diye konuştu.

REKTÖR SARIBIYIK ‘30 BİNİN ÜZERİNDE ÖĞRENCİMİZ VAR’
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Sakarya basınının önemli olduğunu ve toplumu bilgilendirme de önemli görev yaptığını ifade ederek SGB yönetiminin yaptığı ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
SADECE BİZ VARIZ
Sarıbıyık üniversitenin yeni kurulması nedeniyle şu anda SAÜ bünyesindeki binalarında hizmetleri sürdürdüklerini belirterek, “Türkiye’de mühendislik alanında akredite edilmiş tek Teknoloji Fakültesi olarak biz varız. 30 binin üzerinde öğrencimiz var. Atamalarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Rektörlük binasıyla ilgili de çeşitli görüşmeler sürüyor. Bunun yanı sıra uygulamayı bilen öğrenci yetiştirmek için başlattığımız sahaya inme çalışması olan 3+1 ve 7+1 sürüyor. Bu projemizde birçok üniversiteye örnek oldu” dedi.
GELİŞİP BÜYÜYECEĞİZ
Rektör Sarıbıyık, “Yeni fakültelerin yanı sıra bünyemizde yer alan meslek Yüksekokullarının daha iyi duruma gelmesi içinde ekip olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz, Zaman içinde yeni bölümlerle gelişip büyüyeceğiz. Kanunda belirtildiği gibi, Spor Yüksek Okulu Söğütlü’de, Teknoloji Fakültesi Arifiye’de, daha çok araştırma ve geliştirme yaparak yeni tohumlar üretecek nitelikte olmasını planladığımız ziraat fakültesi Geyve’de olacak. Rektörlük binası için de çalışmalar sürüyor” dedi.

YÖNETİM KURULU
Ziyaretlerde, SGB Sakarya Gazeteciler Birliği (SGB) Başkanı Zeki Aydıntepe, Marmara Gazeteciler Federasyonu Başkan Vekili Müjdat Çetin ve yönetim kurulu üyeleri İbrahim Çorbacı, Ekrem Ürdüç, Engin Arapoğlu, Ahmet Kaya ile Mehmet Karakaş ve Suat Beyenal yer aldı.

Editör: Haber Merkezi