Sakarya Sivil Toplum Platformu (SASTOP) Başkanı Av. Önder Döker, Adapazarı Tren Gar’ı ve Adapazarı Ekspresi ile uğraşılmaktan artık vazgeçilmesi gerektiğini ileri sürerek, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’ye seslendi; “Garımıza da trenimize de dokunmayın” 

“NEDEN ENGEL OLUNMAK İSTENİYOR”
SASTOP eş başkanlar adına yazılı bir açıklama yapan SASTOP Başkanı Av. Önder Döker, açıklamasında şu sözlere yer verdi; “1898 yılında yapılan ve Türkiye’nin ilk tren istasyonlarından biri olan Adapazarı Garı 01.02.2012 tarihine kadar Adapazarı-Haydarpaşa arasında günlük 12 gidiş ve 12 geliş olmak üzere toplam 24 sefer yapmış ve  ful  doluluk oranıyla çalışarak, bu güzergahta günde 10.000 yolcu üzerinde yolcu taşıyan Adapazarı Ekspresleri, 01.02.2012 tarihinde hızlı tren çalışmaları nedeni ile kaldırılmış ve de anlaşılmaz bir şekilde trenimiz unutturulmak istenmiştir.  Kimler neden buna engel olmak istemektedir.
“NE OLDU DA KALDIRILACAK?”
İsteklerin yoğunluğu nedeni ile Arifiye-Pendik arasında 4 geliş 4 gidiş olarak yeniden çalıştırılmaya başlayan Adapazarı Ekspresi, Arifiye-Adapazarı arasında hemzemin geçitlerdeki trafik problemi gerekçesiyle uzun bir süre Adapazarı Gar’a getirilememiştir. Kimlerin trenin gelmesini engellediğini tespit ettikten sonra, platformumuz kışın ortasında   50 bin imza toplayarak, TCDD Genel Müdürlüğü’ne sunulmuş, TCDD taşımacılık A.Ş Genel Müdürünün de onay ve desteklemesi ile yaptığımız çalışmalar Büyükşehir Belediyesi’ne yeni seçilen Sayın Ekrem Yüce tarafından görülmüş, halkın bu haklı talebi ile 16.03.2019 tarihinden itibaren Adapazarı Ekspresi, Adapazarı Gar’ındaki yerini almıştır. Şimdi ne oldu da kısa bir süre içinde trenimiz gardan kaldırılmak istenmektedir.
“KENT PART İÇİNDE OLMAZ”
Halkımız 1. geçide yürüyen merdiven için ve de Kent Parka yeni Gar yapmak fikrine alışamadı. Sizde acele etmeyin, zaman doğruyu gösterecektir. Kent Park bu garı içinde benimseyemez. 
 “RANT HESABIMI YAPILIYOR”
Ada Treninin Merkez Gar’dan kalkması için 50.000 imzaya saygı ve 100.000 binlerin isteğine uyarak getirdiğiniz treni şimdi, 3 saate bir 1,5 dakika geçitlerden geçecek olan tren için trafiği aksatıyor diyenlere kulak asmayınız. Zira şu anda zemin geçitlerden tren geçmezken doğu batı yönünde gidenler 2 dakika 10 saniye geçiş için bekliyorlar.  Bu saatte 30 sefer, 3 saatte 90 sefer trafiği aksatmaktadır. Bunu göremeyenler trenin trafiği aksattığını söylemektedirler. Bu yeni projelerin en üzücü tarafı Gar’ın, Ada Treni’nin mevcut yerinden kalkmasını isteyen bazı kişilerin   RANT hesabı yaptığını halkımız konuşuyor. 
“BU VEBALİ ÖDEMEK ZOR OLUR”
Bu da Sakarya için güzel projeler hazırlayan ve çalışmalara başlayan başkanımızı üzecektir sanırız. Bu nedenlerle inanıyoruz ki trenimizi gara getiren başkanımız, halkın sesine kulak verecektir. Başka bir alternatif düşünmüyoruz. Dar gelirli vatandaşımızın bu mutluluğuna son vermek istemeyeceğine inanıyoruz başkanım. Şehrin çoğunluğunun sesine kulak vereceğinizi biliyoruz. Şehrin sembolü olan bu garı yerinden etmeyin. Bu vebali ödemek zor olacaktır."

Editör: Haber Merkezi