Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından müştereken yürütülen Türkiye’deki mevsimlik fındık tarımında çocuk işçiliğinin sona erdirilmesine yönelik il planlama toplantısı ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirildi.
Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü bünyesinde, mevsimlik tarım işçileri bürosu oluşturuldu. Söz konusu büro, eylem planı hazırlanması, uygulanması ve izlenmesiyle ilgili faaliyetleri yürütecek. Oluşturulan eylem planlarıyla, mevsimlik tarım işçiliğinde çalışan ailelerin çocuklarının aşılanması, genel sağlık taraması, okur-yazarlık eğitimi, zorunlu eğitim, okul öncesi eğitim ve bakım hizmetleri gibi faaliyetlerde bulunulacak.
Valilik’ten yapılan açıklamada, “Hükümetin, Ulusal İstihdam Stratejisi’nde (2014-2023) yer alan çerçeve doğrultusunda mevsimlik tarım işlerinde çocuk işçiliğinin en kötü biçimlerinin ortadan kaldırılmasına katkıda bulunmaktır. Çocukların en kötü biçimlerdeki işlerden çekilmesi ve risk altındaki çocukların çalışma yaşamına girmesinin önlenmesi için yerel kapasitenin güçlendirilmesine katkı sağlanması ve konuya ilişkin duyarlılık geliştirilmesi amaçlanmaktadır” denildi.

Editör: Haber Merkezi