Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında, haklarında "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla dava açılan tutuksuz 40 öğretmenin yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki üçüncü duruşmaya, bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı.İki celse arasında gelen belgeler ile bazı tanık ifadelerinin okunması ve zapta geçirilmesinin ardından görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, dijital materyal raporlarının İl Emniyet Müdürlüğü'nden istenmesini ve eksik hususların tamamlanmasını talep etti. Söz alan sanık E.T'nin avukatı, kendileri açısından toplanacak bir delil bulunmadığından müvekkilinin dosyadan ayrılmasını talep etti.

Diğer avukatlar da okunan belge ve tanık ifadelerinden aleyhte olan hususları kabul etmediklerini belirterek, dosyadaki eksik belgelerin tamamlanmasını istedi. Söz verilen sanıklar da okunan belge ve tanık ifadelerinden aleyhte olan hususları kabul etmediklerini, bu aşamada bir taleplerinin bulunmadığını söyledi. Dijital materyal raporlarının İl Emniyet Müdürlüğü'nden istenmesi için müzekkere yazılmasını ve sanık E.T'nin dosyadan ayrılmasını kararlaştıran mahkeme heyeti, dosyadaki eksik belgelerin tamamlanması için duruşmayı 18 Mayıs'a erteledi.

İDDİANAMEDEN
Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, aralarında KHK ile ihraç edilenlerin de bulunduğu 40 öğretmen hakkında, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla 7 yıl 6 aydan 15'er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Editör: Haber Merkezi