Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce özel olarak hazırlanan Ferizli Spor Salonu'ndaki duruşmaya, bazı sanıklar, avukatları ve yakınları katıldı. Duruşmanın altıncı gününde tanıkların ifadeleri alındı. Tanık O.Y, ifadesinde tutuklu sanık Remzi Ç. ile aynı okulda görev yaptığını ve Remzi Ç’nin kendisine Afganistan'da bir okula her ay 15 bin dolar para aktardıklarını söylediğini anlattı.
Tanık, 2013 Ekim ayında rütbeli bazı polislerin çalıştığı okula geldiğini ve Remzi Ç. ile görüştüğünü aktararak, "İsmini ihraç listesinden yerel basından öğrendiğim Kadir B. isimli şahıs da 2014 Mart ayına kadar okula ara ara geldi. 2014 KPSS'de Sakarya Üniversite kampüs yerleşkesinde görevliydim. E.T. bana Remzi Ç’yi sordu. Ben de görevim bittikten sonraki iş gününde, Remzi Ç’nin makamına giderek 'Sizi E.T. sordu.' dedim. Bana, 'Uzun süredir yanlarına gitmiyorum, polis takibindeyim.' şeklinde cevap verdi." diye konuştu.
O.Y, 2015 yılında Sakarya'nın Serdivan ilçesinden bir daire almak için gayrimenkul sattığını dile getirerek, "Elimde 100 bin Türk lirası vardı. Remzi Ç., elimdeki parayı Bank Asya'ya yatırmam için ısrar etti. Ben ise bu parayı bekletmeyeceğimi söyledim. Kendisi bana, bir gece dahi paranın Bank Asya'da kalmasının yeterli olduğunu söyledi. Israrına rağmen ben parayı Bank Asya'ya yatırmadım." dedi.
Tanık N.L. de ifadesinde firari sanık M.F.T'nin örgütle bağlantılı olduğu gerekçesiyle kayyum atanan İnelsan şirketine geldiğini aktardı.  M.F.T'nin şirketin patronlarından para aldığını bildiğini aktaran N.L, "Sohbetler esnasında yurt, dershane, okul üzerinde duruyorlardı. Parayı niçin aldığını bilmiyorum. Soyismini hatırlamadığım Ramazan adlı şahıs düzenli gelir, kurban bağışı isterdi. Yanılmıyorsam 10-15 bin lira tutarında para isterdi. Bu olay 7-8 yıl önce gerçekleşti." ifadelerini kullandı.
Mahkeme heyeti, diğer tanıkların ifadelerinin alınması için duruşmaya ara verdi.

Editör: Haber Merkezi