Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmanın dördüncü gününde, bazı tutuksuz sanıklar, avukatları ve yakınları hazır bulundu. Sanık ve avukatları, Cumhuriyet savcısının bir önceki duruşmada verdiği esas hakkındaki mütalaasına ilişkin savunmalarını yapmaya devam etti. Sanık avukatları, mütalaaya katılmadıklarını belirterek, müvekkillerinin beraatlarını, mahkeme heyeti aksi kanaatteyse lehe olan hususların ve yasal indirimlerin kullanılmasını istedi.
Tutuksuz sanık Ö.A. savunmasında, avukatının beyanlarına katıldığını söyledi.
Suçlamaları kabul etmediğini belirten sanık Ö.A, "Başta FETÖ olmak üzere bütün terör örgütlerini lanetliyorum. Mütevelli heyetinde olmadım. Teröre karşıyız, devlet ve milletini seven bir aileyiz. Beraatımı istiyorum." dedi.
Tutuksuz sanık Z.T. de mütalaaya katılmadığını dile getirerek, "Geçmişte cemaat olarak bilinen bir yapının üst organizasyonunda bulunanlar terörist ve münafıktır. Eski savunmalarımı tekrar ediyorum, suçlamaları kabul etmiyorum, beraatımı istiyorum." diye konuştu.
Tutuksuz sanık S.A. da avukatının beyanlarına katıldığını belirterek, "SAGİAD üyesiyim fakat hiçbir genel kurula katılmadım. Zaman gazetesi ile ilgili daha önce ifade vermiştim, bunlar doğrudur. Mütalaada 4 ülkeye gittiğim belirtilmiş fakat ben bir ülkeye gittim. Bank Asya'ya talimatla para yatırmadım, bu bilirkişi raporunda da vardır. Suçlamaları kabul etmiyorum, beraatımı istiyorum." şeklinde savunma yaptı.
Diğer sanıklar da Cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasına katılmadıklarını belirterek, beraatlarını istedi. N.R. ve Ö.U'nun adli kontrol ve yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliyesine hükmeden mahkeme heyeti, karar verilmek üzere dosyanın incelemeye alınması için duruşmayı 25 Nisan'a erteledi.A.A.

Editör: Haber Merkezi