Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesince, özel olarak hazırlanan Ferizli Spor Salonunda yapılan duruşmaya, 13'ü başka suçtan olmak üzere 24 tutuklu sanık, bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı.
Duruşmada savunma yapan tutuksuz sanık A.U, 2014'te SAGİAD'a üye olduğunu, 2015'teki genel kurula katıldığını belirterek, "Bu genel kurulda denetim kurulu üyeliğine seçildim. Özel belgede sahtecilik suçlamasını kabul etmiyorum, beraatımı talep ediyorum." dedi.
Diğer tutuksuz sanık Y.T. ise 2013 yılında yapılan genel kurulda denetim kurulu üyeliğine seçildiğini belirterek, "2015 yılındaki genel kurula katıldım, hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum, beraatımı talep ediyorum." diye konuştu. Sanık savunmalarının alınmasının ardından avukatlar beyan ve taleplerini dile getirdi.
Müvekkillerinin savunmalarına katıldıklarını, suçlamaları kabul etmediklerini belirten avukatlar, sanıkların tahliyelerini ve mal varlıklarının üzerindeki tedbirin kaldırılmasını talep etti. Daha sonra tekrar söz verilen tutuklu sanıklar, önceki savunmalarını tekrar ettiklerini, avukatlarının beyanlarına katıldıklarını belirterek, tahliyelerini talep etti. Tutuksuz sanıklar da duruşmalardan vareste tutulmak istediklerini söyledi.
Duruşmada görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini ve dosyadaki eksikliklerin tamamlanmasını talep etti. Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, "ByLock" yazışma içeriğinin İl Emniyet Müdürlüğünden istenmesi için müzekkere yazılmasına, 3 sanığın tutukluluk halinin devamına, 8 sanığın ise adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla tahliyesine, duruşmalara katılmayan 4 sanık hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN
Sakarya Cumhuriyet Başsavcıvekili ve 2 savcı tarafından hazırlanan, 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, KHK ile kapatılan SAGİAD üyesi ve çalışanı 10'u tutuklu 26 sanık hakkında, "silahlı terör örgütü üyeliği" ve "özel belgede sahtecilik" suçlarından 8 yıl 9 aydan 18 yıl dokuzar aya kadar hapis cezası isteniyor.
Biri tutuklu 3 sanık hakkında ise "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7 yıl 6 aydan on beşer yıla kadar hapis ceza istenen iddianamede, 17 kişi hakkında ise "özel belgede sahtecilik" suçundan ayrı ayrı 1 yıl 3 aydan 3 yıl 9 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.
İddianamede, SAGİAD üyelerinin, Sakarya'nın FETÖ/PDY'nin finansal ayağını oluşturduğu, özel belgede sahtecilik yaptıklarının tespit edildiği belirtiliyor.

Editör: Haber Merkezi