Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı. İki celse arasında gelen belgelerin zapta geçirildiği duruşmada, savunması alınmayan sanık M.E'ye söz verildi.
Daha önce talimatla Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesinde ifade verdiğini, bunu tekrar ettiğini kaydeden M.E, "Sızıntı Dergisi üyeliğim yoktur. Kocaali ilçesinde 6 yıl kaldım, küçük bir yerdir, her öğretmen birbirini tanır. Bana dernek kurulacağı, hükümetin desteklediği söylendi, ben de derneğin kuruluşunda yer aldım. Sadece birkaç defa 24 Kasım etkinliklerine katıldım, başka etkinliğe katılmadım. 2006-2010 yılları arasında 1 ya da 2 yıl Zaman gazetesi aboneliğim olmuştur. Suçlamaları kabul etmiyorum." dedi.
Görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, dijital materyal raporunun İl Emniyet Müdürlüğünden istenmesi için müzekkere yazılmasını, firari sanık Ö.Ç. hakkındaki yakalama kararının devamını talep etti. Söz alan sanık avukatları, dosyadaki eksik hususların tamamlanmasını istedi. Söz verilen sanıklar da bu aşamada diyecek bir şeylerinin bulunmadığını söyledi.
Firari sanık Ö.Ç. hakkındaki yakalama kararının devamına, dijital materyal raporunun İl Emniyet Müdürlüğünden istenmesi için müzekkere yazılmasına karar veren mahkeme heyeti, dosyadaki eksik belgelerin tamamlanması için duruşmayı 31 Mayıs'a erteledi.

İDDİANAMEDEN
Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, Kanun Hükmünde Kararname ile (KHK) kapatılan, aralarında Kocaali Eğitim Gönüllüleri Derneği üyesi öğretmen, esnaf ve çiftçiler ile 4 eski emniyet mensubunun da bulunduğu 44 sanık hakkında, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla 7 yıl altışar aydan 15'er yıla kadar hapis cezası isteniyor. İddianamede ayrıca, emniyet mensubu sanıklar hakkında "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep ediliyor
Kocaali Eğitim Gönüllüleri Derneği'nin 23 Temmuz 2016'da KHK ile FETÖ/PDY ile bağlantısı ve irtibatı nedeniyle kapatıldığı ve dernekte arama yapıldığı belirtilen iddianamede, aramada FETÖ/PDY'nin finans ayağında bulunan, örgütün adam kazanma ve propaganda amacıyla kullandığı birçok kitap, dergi, gazete ve doküman ele geçirildiği kaydediliyor.
İddianamede, Kocaali ilçesine ait 2014 cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin sandık sonuç tutanaklarının ele geçirilmesiyle derneğin kuruluş amacı dışında faaliyette bulunduğunun belirlendiği ifade edilerek, sanıkların eylem, strateji ve amacı doğrultusunda "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü" ile süreklilik, çeşitlilik ve yoğunluk arz eden organik bağlantı içerisinde bulundukları ve bu şekilde örgütün hiyerarşik yapısına dahil olarak atılı suçları işlediklerinin anlaşıldığı ileri bilgisine yer veriliyor.

Editör: Haber Merkezi