Fetih programı cuma akşamı 21.30’da başladı, sosyal medya başta olmak üzere birçok mecrada yayınlandı.

FETİH NESLİ GELİYOR
Dijital ortamda gerçekleşen programla ilgili açıklamalarda bulunan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Sakarya Şube Başkanı Ali Ahmet Çelik, gençlere örnek olabilecek şahsiyetlerin ciddi programlarla tanıtılmasının öneminin altını çizerek “Hamdolsun koronavirüs engeline rağmen güzel bir fetih şölenini daha geride bıraktık. Tarihimizde iz bırakmış, milletçe bizlere kimliğimizi hatırlatan kişi ve olayları çok daha farklı mecralarda hatırlamaya ve hatırlatmaya ihtiyacımız var. Dünyayı cebimize sığdırdığımız bu enformasyon çağında en yakınlarımızla olan iletişimimiz maalesef azaldı. Öncelikle kendi ailemizle sonra genişleyerek yakın akrabalarımız, mahalle sakinleri olmak üzere düşüncemizin ulaştığı her yere iyiyi ve güzel olanı ulaştırmalıyız. Gerek fetih programları gerekse okuma grubu gibi faaliyetlerimizle fetih neslinin inşasına katkıda bulunmaya çalışıyoruz” dedi. 

AYNI HEYECAN VE COŞKUYLA
‘www.e-fetih.com’ internet sitesinde canlı yayınlanan İstanbul’un Fethi Programında konuşan AGD ve MGV Genel Başkanı Salih Turhan, “Cenâb-ı Allah, bu topluluğa yükselmeyi, hakkı tutup kaldırmayı ve adaleti yeryüzünde tesis etmeyi nasip etsin” dedi.

İstanbul’un Fethi’ni her yıl büyük bir heyecanla kutlayan Anadolu Gençlik Derneği (AGD), bu sene ‘E-Fetih Programı’ sayesinde bir ilke imza attı. İstanbul’un Fethi’nin 567. yıldönümü kutlamalarını koronavirüs önlemleri kapsamında sanal ortama taşıyan AGD, ‘E-Fetih Programı’ için katılımcılara birçok sürpriz hazırladı. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in övgüsüne nail olan Fatih Sultan Mehmet Han ve ordusunun anıldığı İstanbul’un Fethi programı 21.30’da ‘www.e-fetih.com’ internet sitesinde canlı yayınlandı. Her katılımcıya özel hazırlanan e-fetih biletleriyle merak uyandıran AGD, sosyal medyada da büyük ilgi gördü.

“FETİH AŞKINI GENÇLERE AŞILAYACAĞIZ”
İstanbul Fethi kutlamalarına neden bu kadar çok önem verdiklerini açıklayan Salih Turhan, “İstanbul’un Fethi kutlamalarının en önemli gayesi, fütuhat ruhunu, fetih aşkını, zulme karşı durma ve zalime engel olma bilincini, her şart altında hakkın yanında yer alma cesaretini genç nesillere aktarabilmektir. Faize dayalı küresel sömürü sistemi bankalar aracılığıyla tüm yeryüzünü tasallutu altına almıştır. Hakkı üstün tutmayan, adil bir düzen için gayret etmeyen, mevcut küresel sömürü düzenine karşı çıkmayan zihinlerin fütuhat anlayışına öncülük yapmaları mümkün olamaz” şeklinde konuştu.

“İSTANBUL’UN FETHİ İSLAM’IN AVRUPA’DAKİ VARLIĞININ TEMİNATIDIR”
İstanbul’un Fethi’ne dikkat çeken AGD ve MGV Genel Başkanı Salih Turhan, “İstanbul’un Fethi, öncelikle İslam’ın yani hakkın batıla galibiyetine en güzel bir timsaldir. İstanbul’un Fethi, yeryüzünde adaletin zulüm karşısında hâkimiyetini perçinlemiştir. Bu muhteşem fetih, İslam’ın Avrupa’daki varlığına teminat olmuştur. İstanbul’un Fethi ile birlikte asırlarca insanlara kan kusturan Bizans ortadan kaldırılmıştır. İstanbul’un Fethi, inanmış bir kumandanın ve onun inanmış askerlerinin karşısında hiçbir engelin dayanamayacağını göstermiştir. Aynı şekilde bu fetih, inancın emrindeki teknolojinin kana, gözyaşına ve katliama sebep değil, bilakis insanlığın hayrına vesile olacağının da bir göstergesi olmuştur” ifadelerini kullandı.

EZGİ VE MARŞLAR MEST ETTİ
Osman Gündüz, Savaş Talha, Yusuf Karaburç, Ahmet Hakan Karagül, Harun Beyaz ve Grup Anadolu Gençlik seslendirdikleri ezgi ve marşlarla dinleyenlere fetih coşkusunu yaşattılar. Programa katılan sanatçıların ve Mehteran konserlerinin ardından bu yıl 567. Yılı anılan İstanbul'un Fethi programı nihayete erdi. Programın sonunda yapılan çekilişle katılımcılara çeşitli hediyeler verildi.

Editör: Haber Merkezi