Sakarya 2. Tepeli Kostüm Güvercinleri Festivali Tertip Komitesi, geçen yıl ilkini gerçekleştirdikleri ve büyük ilgi gören festivalin ikincisine hazırlandı. Tertip Komitesi Başkanı Metin Yılmazer, etkinlik için aylar öncesinden başlanılan tüm hazırlıkların tamamlandığını belirterek, Festival kapsamında, sadece Öntepe ve Çifttepe diye tabir edilen, Kostüm Güvercinlerinin 15 ayrı kategoride, kendi ırklarının taşıdıkları özelliklere göre puanlanacağı bir yarışma olacğını belirtti. Festival kapsamında yapılacak yarışma ile ilgili bilgi veren Yılmazer, “Erkekler ve Dişiler ayrı ayrı olmak üzere puanlanacaklar. Her Kategoride 1, 2 ve 3. seçilen güvercinlere kupa verilecek.

500’ ün üzerinde güvercinin yarışacağını, en az 1000 kadar da güvercinin sergileneceğini tahmin ettiğimiz festivalimizde, puanlamaları Türkiye’nin farklı illerinden gelen, 15 kişilik Hakem Heyeti yapacak.

Türkiye’nin çeşitli illerinden olmak üzere, en az 1500 ziyaretçimiz olacağını tahmin ediyoruz. Son 5 aydır yaptığımız çalışmalarımız büyük ilgi ve destek gördü. Ziyaretçi sayısı tahminlerimizin çok üzerinde olabilir. Yaptığımız tüm çalışmalar, ‘herkese açık’ olan, GÜVERCİN FESTİVALİ (SAKARYA) isimli Facebook Grubumuzdan da takip edilebilir” dedi.

FEDERASYON HEDEFi: Merkezi Sakarya’da olacak, ‘Tepeli Kostüm Güvercinleri Federasyonu’ kurma çalışmalarına başladıklarını belirten Yılmazer, “Bu yılki festivalimiz, bu yolda attığımız en büyük adımlardan biri olacak.  Tamamen güvercinseverlerin destek, katkı ve sponsorluğunda gerçekleştirilen festivalimiz, 29 Nisan 2018 Pazar Günü, Eski Toyota Hastanesi’nin hemen arkasında ve Sakarya Nehri kenarında bulunan, NEHİR DÜĞÜN SALONU’nda olacaktır. Bu Pazar, sabah saat 08:00 da başlayacak ve 18:00 da sona erecektir. Düzenleyeceğimiz Organizasyonda, 5199 Sayılı “Hayvanları Koruma Kanunu” uyarınca gerekli tüm önlemler alınmıştır.

Hazırlıklarımızın son aşamasına gelmiş bulunmaktayız. Camiamız adına Sakarya İlimizi her sene buluşma noktası haline getirmek ve festivalimizi gelenekselleştirmek istiyoruz. Ülkemizin farklı illerinden çok sayıda derneğin ve Federasyonun desteğini almış bulunmaktayız.

DOSTLUK VE BERABERLiK: Şenlik havasında tertiplenen bu tip organizasyonların, yeni arkadaşlıklar kurulmasına, dostlukların pekişmesine, birlik ve beraberliğimizin artmasına, İlimizin tanıtılmasına, hayvan sevgisinin arttırılmasına ve severek beslediğimiz güvercin ırklarının korunup geliştirilmesine katkı sağlayacağının bilincindeyiz. Bu sorumlulukla, tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak çalışmalarımızı yürütüyoruz” diye konuştu.

FESTİVAL TERTİP KOMİTESİ
Metin YILMAZER (Başkan)
Kerim BAŞ (Üye)
Hayrullah AYKOÇ (Üye)
Murat BİRKAN (Üye)

Festival İletişim: 0532 437 87 35

Editör: Haber Merkezi