Festivalde çocuk gösterileri ve resim sergisi oldukça ilgi gördü. SATSO Başkanı Akgün Altuğ, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Ticareti Araştırma Geliştirme Komisyonu başkanı Behlül Bayrak açıklamalarda bulundu.

“Festivalin 21 Haziran’da olması bizim için çok önemliydi”
21 Haziran’ın Sakarya ve Adapazarı için önemine değinen SATSO Başkanı Akgün Altuğ, “Festivalin 21 Haziran’da olması bizim için çok önemliydi bu tarihin içinde bulunduğu haftayı her zaman etkinliklerle kutlamak istiyoruz. Çevre illerden gelen bazı gruplar burada kermes düzenliyor, dolayısıyla bu kermesler haksız rekabete yol açıyor. Bunlara gerek yok, bizim esnafımız ne zaman isterse biz bu festivali o kadar yaparız” diyerek festival hakkında düşüncelerini dile getirdi.

“Festival, ticaretin merkezinde olur”
Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Adapazarı’nın kurtuluşu ve FestburADA etkinliklerinden bahsetti. Işıksu, “SATSO ve Ticareti Araştırma Geliştirme Komisyonu, bir festival yapmak istediklerini söyledi. Festival, ticaretin merkezinde olur dedik. Festivalle birlikte ticarete hareketlilik katmaya çalışıyoruz. Esnafımız mutlu olunca ben de mutlu oluyorum” ifadelerini kullandı.

“Bizim esnafımıza biz yeteriz dedik”
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Ticareti Araştırma Geliştirme Komisyonu başkanı Behlül Bayrak, “SATSO olarak bütün tüccarlarımızın yanındayız. Özellikle şehir dışından kermes düzenlemek için gelen gruplar esnafımızı rahatsız ediyor. Esnafımızın bu sorununu Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce ve Adapazarı Belediye Başkanımız Mutlu Işıksu’ya ilettik ve bizim esnafımıza biz yeteriz dedik. Onlarda bize bu görevi verdi. Bizde esnafımıza teşekkür ve hizmet etmek için iki gün boyunca festivalimizi sürdüreceğiz” açıklamalarında bulunurken, bütün Sakaryalıları festivale davet etti.

   

Editör: Haber Merkezi