Belediye Başkanı Ahmet Soğuk başkanlığında pazartesi günü Belediye hizmet binasında gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, Muhtarlar Derneği Başkanı Yaşar Bakırtaş, mahalle muhtarları ve STK’lar katıldı. İlgili kurum ve birim amirleri de toplantıda hazır bulundu. Son bir aylık çalışmalar masaya yatırıldı.
Muhtarların sorunları dinleyen Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, ilgili kurum ve birim amirlerine bir an evvel çözülmesi için talimat verdi. Ayrıca söz alan kurum amirleri muhtarların sorularını cevaplandırdı ve eksiklikler konusunda muhtarları bilgilendirdi.
Başkan Soğuk: “Artık havalar düzeliyor. Hizmet sezonuna giriyoruz. Sizlerden isteğimiz öncelikli hizmet bekleyen noktaları bizlere bildirmeniz. Önceliği o noktalara vereceğiz. Birlikte eksiklikleri konuşup tamamlamaya devam edeceğiz” dedi.
Devam eden alt yapı çalışmalarına da değinen Başkan Soğuk, “Alt yapı çalışmalarında artık son noktaya gelindi. Ardından hızla asfaltlama çalışmalarına başlayacağız. Büyükşehir belediyemiz ile birlikte üst yapımızı da yenileyeceğiz. Zira halkımız tozdan topraktan usandı. Bir an evvel asfaltlamak için alt yapı çalışmalarının bitmesini bekliyoruz. İki çalışma tamamlandığında, ilçemiz en az yüz yıllık sağlam bir alt ve üst yapıya kavuşacak” dedi.
Güzel hizmetlere rağmen zaman zaman çok sert eleştirilere maruz kaldıklarını da kaydeden Başkan Soğuk, “Orta vadede güzel hizmetler yaptığımıza inanıyorum. Hastane dedik, başladı. Stat dedik, tamamlanmak üzere. Sulama dedik, başladı ve devam ediyor. İçme suyu dedik, tüm mahallelerimiz sağlıklı içme suyuna kavuştu. Alt yapı dedik, bitmek üzere. Verdiğimiz sözleri yüzde doksan oranında gerçekleştirmek üzereyiz. Hizmette son yoktur. Bu yüzden sürekli yeni projeler peşinde koşuyoruz. İlçemizin çehresini değiştiriyoruz. Maalesef bu hizmetleri görmezden gelenler de oluyor. Bunlar çok yakışıksız şeyler. Biz gerçek anlamda Ferizli’ye hizmet ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz” diye konuştu.
OSB’ler konusuna ayrı bir tırnak açan Başkan Soğuk, “2. Sanayi bölgemizde çok önemli noktaya gelindi. Çalışmaları süratle devam ediyor. En az Metal ve Otomotiv ihtisas sanayi bölgesi o bölgemizde kurulacak. O bölge içinde yerli otomobile olan ısrarımızı sürdüreceğiz. Sakarya’ya çekmek için mücadele edeceğiz. Bizim hedefimiz hem tarımda, hem de saniyede büyüyen bir ilçe olmak. Biz ilçemize katma değer sağlayacak projeler peşindeyiz. Bu iki OSB’miz ilçemize ve ilimize büyük katma değer sağlayacaktır” dedi.

Editör: Haber Merkezi