Ferizli’de muhtarlar günü kutlaması, mahalle muhtarlarını temsilen Muhtarlar Derneği Başkanı Haluk Onay tarafından hükümet konağı önünde bulunan Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Muhtarlar Derneği Başkanı Abdürrezzak Muhtarı Haluk Onay yaptı. Törenin ardından muhtarlara Ferizli Botanik Park’ta kahvaltı verildi.
İSTİŞARE KÜLTÜRÜ
Gerek genel yönetimlerle, gerek yerel yönetimlerle ilişkilerde mahalle muhtarlarının önem arz ettiğine vurgu yapan Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, ”Yaşadığımız mahallelerde yaşam seviyesinin daha iyi noktaya çıkarılması açısından ilk temas yeri muhtarlar olarak sizlersiniz. İstişare kültürünü gelenek haline getirdiğimiz ilçemizde muhtarlarımız ile birlikte Ferizli’nin kalkınması ve gelişmesi için elbirliği ve gönül birliğimizi sürdüreceğiz” diyerek, muhtarlık müessesesinin, kamu hizmetlerinin sunumunda olmazsa olmaz olduğunun altını çizdi ve muhtarların gününü tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.
KAYMAKAM ARSLANKÖYLÜ
Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü ise; “Muhtarlık müessesesi, toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından olup; yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğu aşikârdır. Muhtarlarımız, bulunduğu köy ve mahallelerde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte olup, halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle büyük bir özveri ve sevgiyle görevlerini yerine getiren tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutluyor, halkımıza hizmet yolunda birlikte yürüyeceğimizi belirterek; sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.” dedi.
KATILANLAR
Törene Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü, Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, Ferizli İlçe Jandarma Komutanı Zafer Aydoğan, Emniyet Amiri Murat Köksal, Milli Eğitim Müdürü Soner Yılmaz, İlçe Müftüsü Bedri Sinan Yazıcı, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, daire çalışanları ve mahalle muhtarları katıldı.

Editör: Haber Merkezi