Hükümet Konağı önünde Atatürk anıtına çelenklerin sunulması ile dün başlayan törenler, bugün saat 09.30’da Ferizli Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü’nün Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu ile birlikte tebrikleri Kaymakamlık makamında kabulü ile devam etti.
Ardından Ferizli Fikret İsmet Aktekin Anadolu Lisesi bahçesinde saat 10.00’da Kaymakam Bahattin Alp Arslan Köylü ve Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu’nun halkı ve öğrencileri selamlamasıyla başlayan Cumhuriyetimizin 96. yılı törenlerine, Ferizli Cumhuriyet Savcıları Onur Şen ve Özür Yurdakul, ilçe protokolü, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, STK Temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Ferizli Kaymakamı Bahattin Alp Arslanköylü, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

----


Ulu Önder Atatürk’ün en büyük eseri olan Cumhuriyetimizin 96. yıl dönümünü kutlamanın milletçe büyük mutluluğu ve coşkusu içerisinde olduklarına vurgu yapan Kaymakam Arslanköylü, şunları kaydetti:
“Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Atatürk, Cumhuriyeti, ey yükselen yeni nesil gelecek sizindir, Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek sizsiniz diyerek çok sevdiği Türk Gençliğine emanet etmiştir. Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır; fakat Türkiye Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır diyen Atatürk’ün dimağlarımıza işlediği bu inanç bir meşale gibi bizleri aydınlatacak, bizlere yol gösterecektir. En zor ve kötü şartlar altında dünyada eşi benzeri görülmemiş bir bağımsızlık mücadelesinden alnının akıyla çıkmış olan milletimizin, birlik ve beraberlik içinde olduğu, başarıya inandığı ve kendine güvendiği müddetçe başaramayacağı hiç bir şey, ulaşamayacağı hiçbir hedef yoktur. Bunun en son örneğini 15 Temmuz hain darbe girişiminde hep beraber yaşadık. Büyük milletimiz göğsünü tanklara, tüfeklere ve bombalara siper ederek yüreğindeki imanını ortaya koyarak FETÖ terör örgütü tarafından gerçekleştirilen bu hain darbe girişimini püskürtmüş, Cumhuriyetine, Devletine, Vatanına ve Bayrağına sahip çıkmıştır. Ne mutlu bize ki böyle necip bir milletin evlatlarıyız. Biz birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuz sürece hiçbir güç lider ve dünyaya yön veren devlet olmamıza engel olamayacaktır. Geçmişi şan ve şeref ile dolu milletimizin bu büyük bayramını her yıl artan bir heyecanla kutlayacağımızı, egemenliğimizin sembolü Cumhuriyetimizi sonsuza dek yaşatmaya ve korumaya kararlı olduğumuzu buradan tüm dünyaya haykırıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk ve dava arkadaşlarını yurt savunması, kalkınması ve milletin cehaletten kurtulması için canlarını seve seve feda eden Aziz Şehitlerimizi ve Gazilerimizi minnet ve rahmet ile anarken, Cumhuriyet Bayramınızı bir kez daha en içten duygularımla kutluyorum.”
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öğrencilerin okuduğu şiirler, koro, ana okulu gösterisi, oratoryo gösterisi ve karate gösterileri ile devam etti. İlçe protokolü tarafından 29 Ekim haftası kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödül takdiminin ardından geçit töreni ile program sona erdi.

Editör: Haber Merkezi