DEVLET BAHÇELİ FEN LİSESİ

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programa Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, MHP Grup Başkanvekili Muhammed Levent Bülbül, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Sayıştay Uzman Denetçi Hakimi Abdullah Keskin, AK Parti İl Başkanı Yunus Tever, MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, Sakarya Ülkü Ocakları İl Başkanı Kadir Şentürk, İl ve İlçe Belediye Başkanları, Kamu kurum ve kuruluşların il müdürleri, oda başkanları, siyasi partilerin ilçe başkanları, işadamları ve çok sayıda davetli katıldı. Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, AK Parti ve MHP Milletvekilleri, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Koop İş Genel Başkanı Eyüp Alemdar ve bir çok protokol ise telgraflarıyla katıldı. Konuşmaların öncesinde Devlet Bahçeli Fen Lisesi ve 10 yeni eserin tanıtım videoları konuklara dev ekranlardan izletildi.

AÇILIŞI YAPILAN ESERLER

Ardından törenin açılış konuşmasını Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu yaptı. Başkan Babaoğlu, “Devlet Bahçeli Fen Lisesi temel atma ve 10 eserin toplu açılış törenimizi teşriflendiren, bizleri bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayan tüm herkese teşekkür ediyorum. Göreve başladığımız günden bu güne temelinde insan olan, gönül ve üretken belediyeciliği esas alan, sürekli kalkınmayı hedefleyen, geleceği güçlü temeller üzerine inşa eden bir takım çalışmasıyla yolumuza devam ediyoruz. Hayata geçirdiğimiz projelerle ve yaptığımız çalışmalarla ilçemize hizmet edebilmenin her daim haklı gurur ve mutluluğunu yaşıyorum. Bunların arasında olan Zeki Cömert Parkı Aile Çay Bahçesi, Kazımiye Köprüsü ve meydanı, 7 muhtarlık binası, Alparslan Türkeş Parkı, Köprübaşı Park ve 112 Acil İstasyonu, Yenimahalle dev alt yapı projesi, Yeşilyurt İş Merkezi, Çamlıca Doğalgaz projesi, HAKOM Geçici Sağlık Merkezi, Ulaşım Eylem Planı 1 ve 2.etaplarının bugün açılışını gerçekleştiriyoruz” dedi.

FEN LİSESİ

Babaoğlu, “Bugün burada Hendek’in yıllardır hayalini kurduğu, Sakarya’nın 5.Fen Lisesini şehrimize kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Eğitim ve Öğretime verdiğimiz önem kapsamında inşaatına başlanan 20 derslikli bu bilim yuvası, yeni fidanları yeşertecek, daha güçlü yarınlar için ülkemize umut olacaktır. Belediyemizin iştirak şirketi olan TÜRKAY A.Ş. ile Ozan Körükçü beyefendinin sahibi olduğu Birleşik Müteahhitler Müşavirlik İnşaat Proje ve Vizyon Tesisat İnşaat Hafriyat Nakliyat ortaklığı ile projemizi kısa sürede tamamlayarak Milli Eğitim Bakanlığımıza teslim edeceğiz. Adıyla da muhteşem bu eser, yani Devlet Bahçeli Fen Lisesi Hayırlı uğurlu olsun. Bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayın Bakanlarımıza, Milletvekillerimiz, Valimize, il başkanlarımıza ve bürokratlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN YÜCE: BİZ BİR AİLEYİZ

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, “ Bu gün bizim için önemli bir gün. Cumhur ittifakımızın bir meşalesi gibi Hendek’te değerli Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanımız adına açılacak olan Fen Lisesi için teşekkür ediyor, tebrik ediyorum. Biz bir aileyiz Cumhur ittifakı sımsıkı bir aile. Bu aile ilelebet devam edecektir. Mevla’m hizmetlerimizin artarak devam etmesini nasip etsin inşallah. Temeli atılacak olan Fen Lisesinin inşaat çalışmaları başlayacak ve bu çalışmalar neticesinde Milli ve Manevi değerlere bağlı kaliteli gençlerin yetişmesine inşallah vesile olacaktır. Bu projemizde emeği geçen Milli Eğitim Bakanımıza ve temsilcisi Sakarya İl Milli Eğitim müdürümüze ve bugün büyük gayretlerle bu alanı hazır hale getiren Belediye Başkanımıza, hizmeti geçen siyasilerimize Genel Başkan Yardımcılarımıza huzurlarınızda yürekten şükranlarımı sunuyorum. Hizmete alının 10 yeni proje ve Fen Lisemizin Sakarya’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Başkan Yüce ardından Hendek’e Büyükşehir eliyle yapılan hizmetleri tek tek anlattı ve artarak bu hizmetlerin devam edeceğini söyledi.

GRUP BAŞKAN VEKİLİ BÜLBÜL: EMEĞİ GEÇENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN

Fen Lisesi gibi önemli bir lisenin Hendek’e inşa edilecek olmasının heyecanını yaşadıklarını dile getiren MHP Grup Başkan Vekili Muhammed Levent Bülbül, “ Bu güzel projenin isminin çok kıymetli Saygıdeğer Genel Başkanımızın ismi olması bizleri ayrıca mutlu ve gururlu kılıyor. Allah ondan da razı olsun. Kendisi Türkiye’ye önce Ülkem ve Milletim anlayışıyla nasıl siyaset yapılır, bu memlekete nasıl hizmet edilir herhalde bu şiarı en güzel şekilde ortaya koyan biri olarak her zaman dualarımızda. Her zaman desteğimizle milletimizin gönlünde güzel bir yer etmiş olan çok kıymetli liderimizin adının bu okula verilmiş olması ayrıca bizi bahtiyar etti. Bu projenin yapım kararının alınmasında başta Milli Eğitim Bakanımız olmak üzere bu süreçlerde emeği gecen kim varsa Allah hepsinden razı olsun. Bu okulun en kısa sürede hizmete girmesi için elimizden geleni yapacağız. 10 eser ve Fen Lisesi hayırlı olsun” dedi.

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI DURMAZ: EĞİTİM ÖNEMLİ

“İçinden hızla geçtiğimiz bilgi ve teknoloji çağında geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin eğitimi sadece aileleri bakımından değil ülkemizin geleceği bakımından da son derece önem arz etmektedir” diyen MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, “Bir milletin varlığını sürdürmesinde kalkınmasında güçlü eğitim hayati bir öneme sahiptir. Kendisi de eğitimci ve akademisyen olan Genel Başkanımız Sn. Devlet Bahçeli için eğitim, bir milletin varlık mücadelesinde en önemli husustur. Bu konuda saygıdeğer genel başkanımız ‘hakikat ve faziletin kaynağı eğitim bir bilgidir bu haliyle güçlü bir devlet ve muktedir bir millet olmamızın yolu mutlaka ve tartışmasız eğitim ve öğretimdeki ilerlemeden geçmektedir” der. Bu eserlerin Hendek’e kazandıran başta Belediye Başkanımız Turgut Babaoğlu olmak üzere belediye çalışanlarımızı, meclis üyelerimizi, teşkilatımızı, katkı ve destek veren tüm kurum ve kuruluşlarımızı bir kez daha tebrik ediyor, hepsinden Allah razı olsun diyorum. Temelini attığınız ve ismi ile de müstesna olan Devlet Bahçeli fen lisesi hem Hendek’in hem Sakarya’nın hem de Türkiye’nin umudu ve gelecek olan nesillerin yetişmesine inşallah vesile olacaktır. Dileğimiz bu irfan yuvasının nice başarılı bir şahsiyeti bağrından çıkararak Türk milletine armağan etmesidir” diye konuştu.

VALİ KALDIRIM: GELECEĞİN EFENDİSİ İNSANINI İYİ YETİŞTİRENLER OLACAKTIR

Programda son olarak konuşan Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, “Güzel evlatların yetişeceği ilimizin 5’nci Fen Lisesi olacak olan Devlet Bahçeli Fen Lisemizden de yetişecek olan gençlerimizi gelecek nesiller olarak bu vatanın emrine hizmetine amade kılacağız. Yapmakta olduğumuz ve yeni yapacağımız okullarla Sakarya’mızın bu büyük kutlu yürüyüşüne inşallah en büyük katkıyı verecektir. Çağımız bilgi, teknoloji ve veri çağı dolayısıyla bugün temel taşıyıcısı insan. Dolayısıyla geleceğin efendisi bu okuldan yetişenler olacaktır. Bu ilim mekteplerini çok iyi değerlendirmek zorundayız. Başkanımızı ve ekibini kutluyorum” diyerek emeği geçenlere teşekkür etti.

ŞAMPİYON ÖDÜLLENDİRİLDİ

Konuşmaların ardından Devlet Bahçeli Fen Lisesi’nin temeli atıldı ve ardından 10 eser hizmete alındı. Program sonunda ise Konya’da yapılan Ümit genç ve U21 Dünya Karate Şampiyonasında Dünya Şampiyonu olan Hendek Belediyesi Karate Takımı sporcusu Yusuf Eren Temizel sahneye davet edildi ve ödüller takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi