GENÇLİKTEN TEŞEKKÜR
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri ile düzenlenen programda bir araya geldi. Kent Park Kafe’de gerçekleştirilen buluşmaya Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Demir, Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Alperen Şerifoğlu ve çok sayıda gençlik meclisi üyesi katıldı. Programın açılış konuşmasında söz alan Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Şerifoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin her zaman gençliğin yanında olduğuna dikkat çekerek, desteklerinden ötürü Başkan Toçoğlu’na teşekkür etti. Şerifoğlu konuşmasının devamında Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından sürdürülen faaliyetler ile ilgili bilgiler verdi.
MEDENİ BİR İLİŞKİ
Şerifoğlu’nun ardından söz alan Başkan Toçoğlu, şunları söyledi; “Memleketimiz ve Dünya’nın gidişatından haberdar bir gençlik görüyorum. Hepimiz bu gemide yol alırken; gemiye hasar vermemek için çaba sarf etmeliyiz. Kitap okumayanın eline silah tutuştururlar. Kendilerini iyi yetiştirmeyenleri başkaları yönetir. Bu yüzden kendimizi iyi yetiştireceğiz, ülkemize sahip çıkacağız ve bu şekilde yolumuza devam edeceğiz. Hangi inanç ve düşünceden olursa olsun insanların hepsi bizim için önemlidir. Farklı düşüncelerden de olsak bir araya gelmeliyiz. Birbirimizle konuşmalıyız. Saygılı ve medeni bir ilişki kurmalıyız. Unutmayalım ki farklılıklarımız en büyük zenginliğimizdir.”
BİRLİKTELİKLERİMİZ
“Çeşitlilik ve farklılıklarımızı zenginlik olarak görebilirsek ilerleyebiliriz. Farklılıklar kavga sebebi asla olmamalı. Ülkemizi ve geleceğimizi öncelediğimiz zaman belli noktalarda buluşmamamıza hiçbir engelimiz yok. Ayrılıklarımızı değil, birlikteliklerimizi önceleyelim; onları konuşalım. Milletimizin ortak menfaatlerini öncelediğimiz zaman daha fazla mesafeler alabiliriz. Geçmişten ders alıp zamanı iyi okuyarak önümüze bakmamız gerekiyor. Sakarya’da her kesimden insanımızla kardeşlik içerisinde yaşıyoruz. Bu konuştuklarımız zor şeyler değil. Yeter ki ortak konularımızı gündeme getirelim, Türkiye’yi önceleyelim. Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyelerimizi tebrik ediyorum, eğitim hayatlarınız ve çalışmalarınızda kolaylıklar diliyorum.”
GERÇEK MİLLİYETÇİ
Programın son konuşmasını Genel Başkan Yardımcısı Ayhan Sefer Üstün gerçekleştirdi. Sakarya’da eğitim başta olmak üzere diğer alanlarda gençliğin önünü açan hamlelerin gerçekleştirildiğini kaydeden Üstün, “Gerçek milliyetçilik ülkesini, milletini sevmekle olur. Bu konuda son yıllarda atılan adımları hep birlikte izliyoruz. Savunma sanayinde milli bir dönem başladı. Milli tank ve milli tren; okumak için ülkemizin çeşitli yerlerinden geldiğiniz şehirde, Sakarya’da imal ediliyor. Yine eğitimde Sakarya Üniversitemizi domine eden yeni fakülteler kuruldu. Eğitimde fırsat eşitliği konusunda güzel mesafeler alındı. Daha yapacak çok işimiz var. Programı düzenleyen genç kardeşlerimi tebrik ediyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi