Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, katıldığı canlı yayın programında Ada Hayat Projesi ile ilgili bilgi verirken, Katlı Pazar’ın hak sahiplerine daha önce de yapmış olduğu kentsel dönüşüm çağrısını yinelemişti. Işıksu’nun açıklamaları sonrasında Sakarya Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Muzaffer Kabacan ve Sakarya Seyyar Giyim Eşya Satıcıları Esnaf Odası Başkanı Yekta Tepe gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’nun projeyle ilgili bir altyapı oluşturmaya çalıştığını ifade eden Başkan Yekta Tepe, “Mutlu Başkan proje sunmadı, teklifte bulundu. Daha önce de bu konu ile ilgili görüşmeler yapıldı. Esnaf öncelikle güven istiyor çünkü buradan çıktıkları zaman nerede çalışacaklar ya da ekonomik olarak sorunlar yaşayıp yaşamayacakları noktasında kararsız kalmış. Öncelikle esnafa, bu projede güven verilmesi gerekiyor. Projenin kararını esnaf verecek. Biz odalar, esnaf ile belediye arasında köprü oluruz. Esnafımız bu konuda tam olarak netleşirse biz de elimizden geleni yaparız.” dedi.

“AÇIKLAMALAR MAKUL”

Daha önce Başkan Mutlu Işıksu ve siyasi erkan ile Katlı Pazar konusuyla ilgili görüştüklerini vurgulayan Başkan Muzaffer Kabacan, “Katlı Pazar’ın yenilenmesi şart. Bunun da devletin güvencesi altında olması gerekiyor. Mutlu başkanımızın dedikleri son derece makul ve olumlu. İyi düşünüyor. Bu konuda da esnafın ikna olması gerekir. Sakarya’nın deprem gerçeği var. Buranın da bir an evvel kentsel dönüşümle birlikte yenilenmesi lazım. Başlama kararı değil, bitirme önemli. Burası yapılıp bir an önce hizmete alınırsa hepimiz çok mutlu oluruz. Burada ticaretine devam eden vatandaş var ve bunların ticarete devam etmesi gerekiyor.” diye konuştu.

“ESNAFA GÜVEN VERİLMELİ”

Kabacan, “Mutlu başkan, Katlı Pazar esnafını pazar yerlerine dağıtacağını söylemiş. Bu yanlış. Bütün esnafı bir yerde toplamak gerekir. Hiçbir esnaf, kendi ticaret yerini bırakıp başka bir yere gitmez. Bu noktada bizim başkanlarımıza bir teklifimiz oldu. Gar Meydanı ve Demokrasi Meydanı’nı, proje bitene kadar esnafa verirlerse, bu sorunun da ortadan kalkacağına inanıyorum. Öncelikli olarak esnafa güven verilmeli ki esnaf buradan en azından huzurlu ve mutlu bir şekilde çıkar. Bu noktada her zaman Mutlu başkanımızın yanındayız.” şeklinde konuştu.

IŞIKSU NE DEMİŞTİ?

Işıksu, “Adapazarı Belediyesi tarafından şehrin ortasında Ada Hayat Projesi adında bir örnek var. Bir maliyete katlanmadan gelin Katlı Pazarı yenileyelim. Teklifimizi yeniden Katlı Pazar esnafımıza yapalım. Hak sahiplerinin bakış açısı. Onlar bir karar vermeli ona göre yürümemiz lazım. Kapalı Çarşı’yı, Patates Hali’ni düşünmek lazım. Cevatbey Pasajı ile görüşmelerimiz oldu. Bu konuda biz bütün fedakarlığa hazırız. Gece gündüz çalışmaya hazırız. Bu şehre faydası olacağını düşündüğümüz yerinde kentsel dönüşümde kim varsa görüşmelere açığız." ifadelerini kullandı. Serkan OK

Editör: Haber Merkezi