Adapazarı Güney Terminali mevkisinde yapılacak merkezde, psikolog, sosyolog, sosyal hizmet uzmanları, spor ve sanat eğitmenleri görev alacak. Aile iletişim seminerlerinin verilip, aile ve çocuk kulüplerinin de yer alacağı merkezde, Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü ve Yaşlı Hizmet Birimi de görev yapacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, sosyal politikalar geliştirerek, herhangi bir ayrım yapmadan sosyal destek sağlamak istediklerini anlattı.
Toçoğlu, açılacak olan merkezle kentteki yaşam kalitesini daha da artırmayı hedeflediklerini vurgulayarak, ''Sosyal hizmetler anlamında önemli çalışmaları hayata geçirmeye devam ediyoruz. Bu çerçevede modern hayatın getirdiği sorunlara karşı ve özellikle toplumun yaşam kalitesini arttırmak ve toplumun tüm farklı kesimlerine sosyal anlamda destek olabilmek adına Sosyal Gelişim Merkezi'ni inşa edeceğiz'' dedi.
Merkezin projesini tüm ihtiyaçları göz önünde bulundurarak hazırladıklarını vurgulayan Toçoğlu, psikolog, sosyolog ve çeşitli uzmanların burada vatandaşlara hizmet vereceğini ifade etti.
Toçoğlu, her gün yeni bir gelişme ve değişimin yaşandığını dile getirerek, ''Teknolojik gelişim, toplum hayatında bazı farklılıklara neden oluyor. Yaşanan bu süreçlere karşı sosyal dokumuzun zarar görmemesi için çağın şartlarına uygun sosyal politikalarla toplumsal hayatımızı desteklememiz ve bize özgü değerleri korumamız gerekmektedir. İşte bunun için, önemli bir çalışmayı hayata geçiriyoruz'' ifadesini kullandı.
 

Editör: Haber Merkezi