Erenler Belediyesi Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Fevzi Kılıç Başkanlığında Belediye Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşti. Bir önceki meclis tutanağının okunarak kabul edilmesi ile başlayan meclis toplantısı, devamında gündem dışı konuşmalar ile devam etti. 
TEŞEKKÜR ETTİ
Toplantıda gündem dışı söz alan MHP Meclis Üyesi Mehmet Ocak; “Üzerinde duracağım birkaç konu bulunmakta. Modern Sanayi alanında yer alan sundurmalar, sanayi alanlarında yer kaplayan hurda araçlar ve Nüfus Müdürlüğü’nün yer aldığı hasarlı ve hakkında yıkım kararı ol binanın durumu hakkında bilgi almak ve ilgili çalışmalarda neler yapılabileceğini tartışmaya açmak isterim. Bu noktada hasarlı binada kurumlar hizmet vermeye devam etmektedir. Ayrıca ER-YAP ile ilgili olarak meclisimize belli aralıklarla bilgi verilmesini talep etmekteyiz.” diyerek konuşmasını tamamladı. Hacıoğlu mahallesinde yapılan yatırımlar ile ilgili bir teşekkür konuşması yapan AK Parti Meclis Üyesi Bilal Beşkardeşler ise  “1999 yılında meydana gelen depremden sonra Hacıoğlu Caddemizde herhangi bir yatırım yapılmamıştı. Altyapı ve üst yapı yatırımıyla güzel bir görünüme kavuşan Hacıoğlu caddesiyle ile ilgili mahallemiz adına Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’ye, Belediye Başkanımız Fevzi Kılıç’a, SASKİ, SEDAŞ, Türk Telekom ve AGDAŞ çalışanlarına ve büyük emek sarf eden Erenler Belediyesi çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi. 

----


KOORDİNELİ ÇALIŞIYORUZ
Ardından talep ve teşekkürlerle ilgili kürsüye çıkan Başkan Kılıç, “İlçemize ait her konu bizi mutlaka ilgilendirmektedir. Kamu Binalarından tutunda, Sanayi alanlarına kadar. Modern Sanayi ile alakalı kendi dernekleri ile görüştük, bir toplantı düzenlenecek ve bu hurda araç konusu da dahil olmak üzere birçok konunun gidiş hattı ile ilgili görüşülecek. Hurda araçlarla ile ilgili Emniyet ve Zabıta birimimiz zaten koordineli çalışmakta. Hasarlı Kamu Binaları ile ilgili zaman zaman toplantılar düzenliyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğümüz taşınacak. Kaymakamlıkla ile ilgili bir talep tarafımıza gelmedi. Kendileriyle görüşülerek ilgili çalışmalar başlatılabilir. Ayrıca Tapu ve Kadastro Müdürlüğünün, Kaymakamlıktan ayrılması biraz zor. Güvenlik sebebiyle farklı binada yer alması çok söz konusu değil. İl Müdürlüklerimizin taleplerine cevap verme konusunda herhangi bir tereddüdümüz yok. Elimizden geldiğince destek veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz. ER-YAP konusuna gelince, 90 Temizlik Personeli, Fen İşleri Kadrosunda 40 Kişi, 8 Güvenlikçimiz ve 4 adet ER-YAP merkez dosyasında olmak üzere toplam 142 ER-YAP çalışanımız bulunmaktadır. 51 memur, 42 Daimi İşçi, 14 Sözleşmeli Personel olmak üzere belediyemizde toplamda 249 adet çalışan yer almakta. ER-YAP’ın mali durumu ile ilgili de önümüzdeki ay meclisinde ER-YAP Genel Müdürümüz Muharrem İşler veya Başkan Yardımcımız Rahmi Şengül bilgi verecektir” dedi.

----


YATIRIMLAR 
Başkan Kılıç daha sonra yatırım ve çalışmalarla ilgili bilgiler paylaştı. Kılıç açıklamalarına şöyle devam etti;  “Hacıoğlu ile ilgili Büyükşehir Belediyemiz ile beraber güzel bir çalışma yaptık. Yapılan yolun alt ve üst yapı çalışmaları sebebiyle birçok kurumla birlikte hareket ettik ve bu yatırımların bize kalan kısmında mahsuplaşma yapılacak. 500 Bin TL Nakit, 1 Milyon TL TÜPRAŞ’tan alınan bütüm malzemesi ile birlikte toplamda 1.5 Milyon TL‘lik katkımız oldu. Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem Yüce’ye teşekkür ediyoruz. 
Fatih Caddesi ve türbe caddesinde asfaltlama ve altyapı çalışmalarıyla mükemmel hale geldi, Bağlar Caddesinde yer alan ve hastaneye bağlanan, bölünmüş yol çalışması başladı. Uluyol, Türbe ve Yavuz Sultan Selim caddelerini Şehit İlhan Aras Caddesine bağlayan 43 metrelik yol çalışmalarını başlattık ve ön hazırlıkları tamamlandı çalışmaların bu ay sonu başlaması planlanıyor.
MAHALLELERE DOĞALGAZ 
Bildiğiniz üzere, Çaybaşı tarafında, 8 mahalleye doğalgaz getiriliyor. Son haliyle bugünlerde doğalgaz kutuları bağlanmaya başladı. Bölgede doğalgaz çalışması sonrasında üst yapı çalışmaları da belediyemiz tarafından yapılacak. TOPÇA ile Erenler stadının arasında ücretsiz bir otopark yapıyoruz. 2065 Sokak’ta bölünmüş yolun çalışması da son bulmaya yakın. 

----


MEHMET AKİF ERSOY CADDESİ
Gündemimizde yer alan bir başka konu ise Çarşamba Pazarı’nın şu an kurulduğu cadde ile Mehmet Akif  Ersoy Caddesi’nin alt-üst yapısı var. SASKİ bu bölgede yağmur suyu çalışmasına başlıyor, biz de asfaltına başlayacağız. 2-3 ay içerisinde burası da toparlanmış olacak.” dedi.
2. ETAP KONUT SATIŞLARI BAŞLIYOR
Kentsel Dönüşüm 2.Etap Konutlarıyla ilgili bilgi veren KILIÇ, “142 adet dubleks ve tripleks konutlardan oluşan 2. Etap evlerinin satışına çıkıyoruz. 25 Ağustos’ta ihalesi yapılacak. Daha sonra da encümen kararıyla kalan daire olursa satışa devam edilecek. Ciddi bir talep var. Gerek piyasa fiyatlarına göre karşılaştırıldığında, gerekse konfor açısından karşılaştırıldığında cidden avantajlı bir durum ortaya çıkıyor. Konutlarımızın hemen karşısında Diş Hastanesine verilen bir alanımız var. Bu alanın temizliği ve düzenlemesine başladık” dedi.
Mecliste görüşülen 2 maddenin kabulü ile Ağustos Ayı Meclis Toplantısı sona erdi.

Editör: Haber Merkezi