Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde 18. MÜSİAD EXPO Fuarı'nda konuştu.
Dün açıklanan Merkez Bankası faiz kararını değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye'yi enflasyon, kur ve faiz sarmalından çıkarmak şarttır." ifadelerini kullandı.

"GEREKİRSE ACI İLAÇLARI İÇMEMİZ GEREKTİĞİNİN FARKINDAYIZ"
Erdoğan, açıklamalarına şu sözlerle devam etti:
"Şu aşamada bazı acı ilaçları içmemiz gerektiğinin de farkındayız. Faiz artırımı kararını bu çerçevede değerlendiriyorum. Faizlerin aşağı inmesini temin etmek hedefimizdir. Faiz sebeptir, enflasyon neticedir, bunu böyle bilin.

Yurt dışındaki tararruflarımızı mutlaka ülkemize getirmeliyiz. Varlık barışı konusunda gerek yurt dışı gerek yurt içi yastık altı neyiniz varsa bunları sorguya tabi olmadan kayıt altına almamız ülkemiz için yeni bir ufuk sağlayacaktır.

Salgın döneminde iş dünyasının çalışma biçimi ve alışkanlıklarında ciddi değişiklikler ortaya çıktı. Fuar ve etkinliklerin online boyutu da değişimin işaretlerinden biridir. Anlaşmak, karar vermek yüz yüze gelmeden online mümkün hale gelmiştir. Salgın sonrasında da vakit ve maliyet avantajları olan bu yöntemin devam etmesi anlaşılıyor. Burada önemli bir sorunun çözülmesi gerekiyor. Yüz yüze gelmeyen alıcı ile satıcı arasındaki güven ilişkisinin nasıl tesis edileceğidir."

Editör: Haber Merkezi