Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları kapsamında yapılan Erasmus+ projelerinin ve programlarının tanıtımı amacı ile 11-12 Ekim tarihlerinde tüm Avrupa'da gerçekleştirilen Erasmusdays etkinlikleri Sakarya’da Agora Alışveriş Merkezi’nde sergilenecek. 2017 yılında 11 ülkede, 2018 yılında 20 ülkede düzenlenen organizasyon bu yıl da; İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Sakarya MEM AR-GE ve Erasmus projelerinde aktif olan öğretmenler tarafından kurulan Kargenç Kulübü iş birliği ile Agora Alışveriş Merkezi’nde organize edilecek. 
Etkinlik kapsamında oluşturulacak projeler ile; çok uluslu eğitim, mesleki eğitim ve gençlik ortaklıkları oluşturmaları; yenilikçi yaklaşımları transfer fırsatları elde edebilmeleri, ülkeler arasında akademik ve mesleki uzmanlık ağları kurmaları; açık ve uzaktan eğitim ile bilgi iletişim teknolojilerinin eğitim alanında kullanılmasına ve eğitimde çoklu ortam desteğinin sağlanmasına katkı sağlamaları amaçlanmaktadır. İl ve ilçelerden 15 kurum ve kuruluşun katılımı ile gerçekleşecek etkinlikte; Öğrenelim Oynayalım, Eğlenelim Öğrenelim, Let’s Becole Language Friendly Schools, Yaşam Becerileri ile Pozitif Eğitim, Mutlu Nesil, Merak Et Keşfet, Öğren, Learning to Overcoming Violence Elements gibi daha birçok eğitici ve bilinçlendirici proje tanıtımları yer alacaktır.
Agora Alışveriş Merkezi, Avrupa fırsatlarından yararlanmak isteyen ve proje tanıtımlarını merak eden tüm gençleri etkinliğe davet ediyor.

Editör: Haber Merkezi