Tamamlayıcı sağlık sigortası, geleneksel bir sağlık sigorta planının kapsamadığı bir şeyi kapsamak için kullanılan ek bir koruma katmanı olarak tanımlanabilir. Ayrıca, gelir kaybı veya çocuk bakımı gibi hastalık veya yaralanmayla sonuçlanabilecek tıbbi olmayan masrafların ödenmesine de yardımcı olabilir. Birçoğu belirli sağlık sorunlarını hedefleyen birkaç farklı tamamlayıcı sağlık sigortası türü vardır. Ancak, tüm ek sigortalar sağlık sigortası olarak kabul edilmez. İhtiyaçlarınız ne olursa olsun, tamamlayıcı sağlık sigortası sizin ve ailenizin sağlık ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olabilir.

Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırırken dikkat etmeniz gerekenler şu şekildedir:

    * Teminat Limiti: Tamamlayıcı sağlık sigortası, yatarak ve ayakta teminat kapsamındadır. Yatarak oluşturulan teminat, neredeyse sağlık sigortası yapan tüm şirketlerde limitsizdir. Ancak ayakta teminat limiti, sigorta şirketlerine göre farklılık gösterebilir.

    * Teminat Kapsamları: Yapılacak olan ameliyatlar, yoğun bakım servisi, doktor muayeneleri, fizik tedavi ve oda masrafları gibi masraflar teminat kapsamına dahildir.

    * Sunulan Ek Teminatlar: Sigorta şirketleri, size daha kaliteli hizmet sunabilmek ve poliçenin standartlarını yükseltebilmek için tamamlayıcı sağlık hizmeti kapsamı içerisine bazı sağlık hizmetlerini de dahil edebilir.

    * Anlaşmalı Hastaneler: Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmaya karar verdiyseniz, anlaşmalı sağlık kurumlarını mutlaka araştırmalısınız.

    * Sigorta Şirketlerinin Bekleme Süresi: Sigorta şirketleri, daha önceden geçirmiş olduğunuz hastalıkları ve mevcutta var olabilecek hastalığınızı öğrenebilmek için poliçe başlangıç tarihinden itibaren bekleme süresi uygulayabilir.

Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nasıl Yapılır?

Tamamlayıcı sağlık sigortası, mevcutta sigortanız varsa kolay bir şekilde yaptırabilirsiniz. Ödenen miktar ve nasıl ödeneceği farklı plana bağlı olacaktır. Bunlar, birkaç tür tamamlayıcı sağlık politikası ve nasıl çalıştıklarına göre değişiklik gösterebilir.

İhtiyacınıza uygun olan en iyi tamamlayıcı sağlık sigortası teklifleri için https://www.tamamlayicisaglik.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: Haber Merkezi