Vali İrfan Balkanlıoğlu, 2018-2019 eğitim-öğretim yılı mesajı yayımladı. Balkanlıoğlu mesajında, “Yeni eğitim öğretim yılına başlamanın sevinç, mutluluk ve heyecanını yaşıyoruz. Ülkemizin kalkınmasının temeli eğitimden geçmektedir. Sakarya’mızın da Ülkemize en büyük katkısı eğitimde elde ettiği başarılar olacaktır. Çünkü eğitime yapılan yatırımlar ve göstereceğimiz performans Türkiye’nin ve İlimizin on yıllar sonrasına atılmış birer değerler bütününü teşkil edecektir. Bunun için Aziz Milletimize yapacağımız en büyük hizmet ve yatırım eğitimde kalite ve başarı olmalıdır.”

İYİ BİRER VATANDAŞ
“Sevgili Öğrenciler; bu vesile ile sizler ülkemizin geleceği olarak bütün gayretinizle çalışmalı ve başarıyı yakalamalısınız. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin vizyonlarının gerçekleşebilmesi için önümüzdeki süreçteki bilim adamlarının, öğretmenlerinin ve yöneticilerinin sizler olacağını unutmamalısınız. Bundan dolayıdır ki, çağın teknolojik gereklerine mutlaka erişmeli ve kendinizi kalifiye insanlar olarak yetiştirerek iyi birer vatandaş olmanız bizim için en büyük iftihar vesilesi olacaktır.”

ÖĞRETMENLERE SESLENDİ
Değerli Öğretmenlerimiz; bu süreçte eğitimimizin temel taşı olan sizler, bu kutsal mesleğin onurlu birer üyesi olarak öğrencilerimizin yetişmesinde yapacağınız fedakârlıklardan asla şüphemiz yoktur. Bugünkü ulaştığımız noktada sizlerin büyük payının olduğu bilincindeyiz. Aziz Milletimizin geçmişinde ve bugününde sizlerin birikimi, emeği ve izi olduğunun idrakindeyiz. Ülkemizin geleceği sizin şefkat dolu yüreğinizdedir.”

OKULLA SÜREKLİ DİYALOG
Saygıdeğer Velilerimiz, özlediğimiz, hedeflediğimiz okul; öğrenmeyi sevdiren, düşünen, araştıran, sorgulayan, bilgiyi kullanan, kendisiyle ve çevresiyle barışık öğrenciler yetiştiren okuldur. Eğitim ve öğretim, sadece okulda cereyan eden bir olgu değildir. Eğitimin başladığı yer ailedir. Anne-baba çocuğun eğitimi konusunda öğretmen ve yöneticilerle sürekli diyalog halinde olmalıdır.”

SEVGİ VE BAŞARI
Balkanlıoğlu mesajının son bölümünde şu ifadelere yer verdi; “Büyük emek isteyen, sabır ve özveri gerektiren eğitim yolculuğunda, hep beraber el ele vererek, 2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılının tüm eğitim camiasına, Sakarya’mıza ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle; Öğretmen arkadaşlarımıza, öğrencilerimize ve ailelerine en içten sevgi ve başarı dileklerimi sunarım.”

Editör: Haber Merkezi