EMŞAV İl Başkanı Melih Sınırcı; “Her zaman, her konuda şehitlerimizin aileleri, gazilerimiz ve emniyet teşkilatı personelimizin yanında olmak amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyoruz. İyilik bulaşıcıdır, birlikte olursak daha çok kişiye iyilik bulaştıracağımıza inanıyorum.” 

Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) önceki gün Serdivan’daki Tunatan Tesisleri’nde yemekli toplantı düzenledi. Şehit aileleri ve gazilerin katıldığı toplantıda EMŞAV İl Başkanı Melih Sınırcı açılış konuşmasına vakfın geçmişinden bilgiler vererek başladı.

ÖNCE DERNEK SONRA VAKIF
Sınırcı; “Vakfımız 1998 yılında şehit olan polislerimizin aileleri ve gazilerimiz tarafından ilk etapta Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Derneği olarak kurulmuş, çalışmalarına Ankara’da başlamıştır. 2010 yılında vakıf statüsüne geçmek için tüm çalışmalar tamamlanmış, 2011’de vakıf olmuştur. Vakfımızın genel merkezi Ankara’dadır ve 41 il başkanlığımız bulunmaktadır. “ dedi

MEVZUATI ANLATTI
Sınırcı vakfın mahiyetine ilişkin geniş bilgiler de paylaştı; “Mevzuatımız gereği; Emniyet Teşkilatı mensubu iken şehit olan polislerimizin aileleri ve vazife malulü olan gazi polislerimiz ile ailelerine her türlü konuda vakıf imkanları dahilinde ayni, nakdi ve manevi yardım etmek, aileler arasındaki dayanışmayı ve sosyal birlikteliği geliştirmek, eğitim ve sağlık faaliyetlerinde bulunmak , şehit aileleri ve vazife malulü gazilerimizin yasal haklarının kazanılması, korunması ve geliştirilmesi için hukuki yardım sağlamak, kulis yapmak. Emniyet teşkilatımız, şehitlerimiz gazilerimiz ve aileleri lehine duyarlı kamuoyu oluşturmak, kamu kurum ve kuruluşlar nezdinde girişimlerde bulunmak.”

VAKIF KÜLTÜRÜ
Vakfın amacının şehit aileleri ve gaziler ile evlatlarına her alan da yardım etmek olduğunu söyleyen Sınırcı; “Bu çalışmaları vakıf kültürüyle yapabilmek adına iktisadi teşebbüsler kurmak, kurulmuş olan işletmelere ortak olmak, çalışmak, üretmek, elde ettiği gelir ile vakıf amacına uygun çalışmalar ve yardımları finanse etmek şehitlerimizin ve gazilerimizin evlatları başta olmak üzere iş istihdamı yaratmak, her daim her zaman her konuda şehitlerimizin aileleri ile gazilerimizin ve emniyet teşkilatı personelimizin yanında olmak vakfımızın amacıdır.”

DAHA ÇOK AİLEYE ULAŞMAK
Sınırcı şöyle devam etti; “Sakarya’da hem emniyet teşkilatlarımızla hem basın mensubu arkadaşlarımızla birlikte çalışmalarımızı doğru şekilde yapıp daha çok ihtiyacı olan ailelerimizi ulaşacağımızdan şüphemiz yok. Bizler Sakarya’da güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyoruz. Ancak bu çalışmaları hep birlikte yapacağız. İyilik bulaşıcıdır, birlikte olursak daha çok kişiye iyilik bulaştıracağımıza inanıyorum.”

ÇOCUK HAKLARI
Konuşmasında Çocuk Hakları Günü’ne de değinen Sınırcı; “Çocuklar bizim geleceğimiz ve geleceğimizi iyi kılmak istiyorsak önce çocuklarımıza iyiyi göstermek, onlara iyi imkanlar sunmak zorundayız. Çocuklarımızın haklarının ne olduğunu önce bizler öğreneceğiz ki sonra çocuklarımıza haklarını anlatacağız. Çocuklarımızın mutlu olması, güzel bir çocukluk geçirmesi ve gelecekte iyi bir birey olması için birlikte mücadele vereceğiz.” dedi
Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü Ve Şehit Aileleri Vakfı Sakarya Üyesi gazi Aydın Açıkgöz de bir konuşma yaptı. Toplantı yemeğin ardından dualarla sona erdi.

Editör: Haber Merkezi