İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Türk halkının kamuoyu yoklamalarında verdiği cevaplarda güvenlik birimlerinin güven duyulan kurumlar arasında ön sıralarda yer aldığını belirterek, "Bu, artık kendi kendimizle yarıştığımızın göstergesidir" dedi.
Hayırsever işadamları, kurum ve kuruluşların Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne hibe ettiği 43 aracın Kent Meydanı'nda düzenlenen teslim töreninde konuşan Şahin, Türkiye'nin kalkıma konusunda adımlarını hızlandıran, birikimini ve gücünü otaya koyan bir ülke olduğunu söyledi.
Çok kısa sürede kalkıma yolundaki ülke olmaktan kalkınmış ülke grubuna geçmek üzere olduklarına dikkati çeken Şahin, "Bunun kararlılığı içerisindeyiz ama her zengin ülke, her kalkınmış ülkenin imkanları bizim kadar güzel kullanmada başarılı olmadığını düşünüyorum. Türkiye'de hayat daha bir başka ve güzeldir. Bizim insanımız yokluğu bile mutluluğa çevirebilir. Yokluğu paylaşarak anlamlı hale getirmeyi başaran bir ülkedir. Nice zengin ülkeler, zenginliklere sahiptir ama o zenginlikleri Türkiye gibi paylaşarak kendilerini ve etraflarını mutlu kılmayı başaramıyor" diye konuştu.
Güvenlik hizmetinin daha iyi olması amacını taşıyan törende bulunduklarını anımsatan Şahin, emniyet ve jandarma ile diğer iç güvenlik kurumlarının Türkiye'nin varlığı ve güvenliği için her zaman çalışan kurumlar olduğunu söyledi.
Gelişen ve değişen Türkiye'de her kurumun gelişime ayak uydurmak durumunda olduğuna dikkati çeken Şahin, şöyle devam etti:
"Güvenlik teşkilatımız kendini geliştirmek durumundadır ve geliştirmektedir. Günümüz Polis Teşkilatı, dünün Polis Teşkilatı değildir. Jandarması, dünün jandarması değildir. Güvenlik kurumlarımız, gelişen Türkiye'nin gelişen kurumlarıdır. Topluma ve çağa ayak uyduran bu kurumlarımıza bir destek de Sakaryamızın iş dünyasından ve yerel yönetimlerinden gelmiş durumda. Eminim bu uzatılan el verilen kaliteli hizmetin bir karşılığı olsa gerek. Duyulan güvenliğin ve alınan güvenlik hizmetinin bir karşılığı olsa gerek. Bu tür yardımları ülkemizin büyük şehirlerinde de yaşamaktayız.
Sakaryamız, huzurun ve güvenliğin adresi bir şehrimizdir. Daha da huzurlu ve güvenli bir Sakarya hepimizin hedefidir. İnşallah bunu başaracağız. Sadece Sakarya'da değil, her yerde başaracağız. Sloganımız, 'her yerde güvenlik ve her zaman güvenlik'. Hukuk kuralları çerçevesinde güvenlik hizmetleri, insani değerlere saygılı bir güvenlik hizmeti. Bunun için çaba gösteriyoruz."
 
-"Geleceğe inançlı ve kararlı şekilde yürüyoruz, yürüyeceğiz"-
Polis memurlarından müdürlerine kadar herkesi eğitmeye ve yönlendirmeye çalıştıklarını ifade eden Şahin, emniyet personelinin de değişimin ve gelişimin öncüsü kurum olmak için çabaladıklarını bildirdi.
"Halkımızın kamuoyu yoklamasında verdiği cevaplarda güven duyulan kurumlar arasında güvenlik birimlerimiz ön sıralardadır. Bu, artık kendi kendimizle yarıştığımızın göstergesidir" diyen Şahin, şunları söyledi:
"Bu, çok iyi bir sonuç. Bu, aynı zamanda bizim için bir sorumluluktur. Gururumuz ve aynı zamanda sorumluluğumuz olan bu başarı çizgisini daha ileriye inşallah götüreceğiz ve gelişen Türkiye'nin güvenlik hizmetlerinde de gelişmiş bir ülke olduğunu göstereceğiz. Polis teşkilatımız, jandarmamız ve diğer kurumlarımız dünyanın ayılı ülkelerine güvenlik hizmeti verir durumdadır. Uygulamada da aynı zamanda tecrübelerini başka ülkelerin benzer kurumlarıyla paylaşabilir seviyededir. Bu, bizim için bir övünç kaynağıdır. Bazı kurumlarımızın başarılarını kamuoyuyla paylaşmada uzak kalabiliyoruz ama gerçekten Türkiye'nin değişik alanlarda çok başarılı örnekleri ve çalışmaları vardı. Bunlar da bizim övünç kaynağımızdır.
Ülkemizin başarılı çalışmalarına katkı veren ve katılan özverili insanlarımızı isimsiz kahraman olarak kutlamak istiyoruz. Türkiye olarak umudumuzu hep canlı tutuyoruz. Umudumuzu hep büyük tutuyoruz. Geleceğe inançlı ve kararlı şekilde yürüyoruz, yürüyeceğiz."

-2023 vizyonu-
10 yıl önceki Türkiye ile 10 yıl sonraki Türkiye'nin birbirlerinden tamamen farklı 2 tabloyu gösterdiğine dikkati çeken Şahin, elde edilen başarının belli ölçekte sorumluluk alan hükümete ait olduğunu söyledi.
Elde edilen başarının asıl sahibinin ise hükümetin ve siyasi istikrarın tesisine karar veren ve arkasında duran Türk milletine ait olduğunu ifade eden Şahin, "Asıl söz sahibi ve karar verici olan aziz milletimizdir. Bunun sonucudur ki Türkiye, kabuğunu kırmıştır, makus talihinin yenmiştir ve Türkiye başarılı bir ülke olmuştur. İnanıyorum ki Türkiye, 2023 yılında Cumhuriyet'in 100. yılında daha başka bir ülke olacaktır. O ülkenin hedeflerini Sayın Başbakanımız değişik vesilelerle paylaşmaktadır. 2023 Türkiye'si, dünyanın başarılı ve önde gelen bir ülkesi olacaktır.
Buna inanıyoruz, bu hedefimize koşacağız. İnançla, birlikte ve kardeşlik duygusuyla gideceğiz. Daha güvenli bir Türkiye, daha umutlu bir Türkiye ve birbiriyle daha kardeş bir şekilde 2023'ü karşılayacağız. Eminim ki 2023'e doğru gelirken önümüze daha başka hedefler koyarak bu yüzyılı hep birlikte yaşayacağız. Ben bu ülkede üreten, paylaşan ve çalışan herkese teşekkür ediyorum."
Sakarya Kent Orkestrası'nın mini bir konser verdiği ve multikopterin görüntü aldığı törenin ardından hayırsever işadamları, çeşitli kurum ve kuruluşlar tarafından Sakarya Emniyet Müdürlüğü'ne hibe edilen araçların anahtarları teslim edildi, hayırsever kurum ve kuruluşlara da teşekkür plaketi verildi.
Bakan Şahin, törenin ardından Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.
 
Editör: Haber Merkezi