Kocaeli Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Ahmet Pekin ve yönetim kurulu üyeleri, Sakarya Emlak Komisyoncuları Odası’na iade-i ziyarette bulundu.  Ziyarette konuşan Selçuk Başak, “Emlak sektörü sıkıntılı… En büyük sıkıntımız Emlak Müşavirleri yasasının olmaması. Kanunla ilgili sıkıntılarımız var. Her önüne gelen bu mesleği yapıyor. Nitelikli odaların kurulmasıyla birlikte çalışmalarda biraz daha hareketli, aktif olması düşüncesiyle ve kanunlar çerçevesiyle hareket edilmesi için çok çalışmalar yapıyoruz” dedi.

GÜNLÜK KİRALAMA

Oda ve derneklerde 25 yıllık bir deneyiminin olduğunu belirten Başak:“İnsanlar resmi olarak yaptığımız bu mesleğin haricinde; evlerde, bürolarda, internet sitelerinde yapıyor. Bu nedenle çok büyük vergi kayıpları oluyor. Ayrıca herkes şunu iyi bilmeli ki, emlakçılarda günlük ev kiralama diye bir kiralama sistemi yok, olmadı, olmayacak. Bunlar takip edilmeli” şeklinde konuştu.

DENEYİM

Ahmet Pekin ise, “Oda başkanları olarak hizmetimize devam etmeliyiz. Sakarya bu konuda büyük bir deneyime sahip, taslak örneklerini aldık. Biz de Kocaeli için bir tasarı hazırlıyoruz. Yarınlarımızda bu işler güçlendiğinde temsil ve ticaret noktasında illere getireceği noktalar konusunda Sakarya ve Kocaeli’de öncelikli olması konusunda dikkat edeceğiz” dedi. Ziyarette Kocaeli Emlak ve Komisyoncular Odası Başkanı Ahmet Pekin, Sakarya Emlak ve Komisyoncular Odası Başkanı Odası Başkanı Selçuk Başak’a saat hediye etti. 

 

Editör: Haber Merkezi