Eğitim-Bir-Sen Şubesi, Adapazarı İlçe Teşkilatı okul temsilcileriyle istişare toplantısında bir araya geldi. Yoğun katılımla gerçekleşen toplantıda eğitim ve gündeme dair konular ele alındı. Açılış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi Adapazarı İlçe Temsilcisi İsmail Hanlı, eğitimin öznesi olan eğitimcilerin saygınlığını ortadan kaldıracak performans değerlendirme sisteminin hayata geçirilmesi durumunda işin iyice rayından çıkacağını vurgulayarak, yapılması gerekenin öğretmenin işini kolaylaştırmak olduğunu söyledi.

SORUNLARI SIRALADI
Şube Başkanı Murat Mengen ise “Performans değerlendirme sistemine karşı ve eğitimde şiddete yönelik yasal düzenleme yapılması için başlattığımız imza kampanyamız devam ediyor.  Öğretmen yetiştirmedeki yanlış politikalar, istihdam sürecindeki zorluklar ve haksızlıklar, öğretmen açığı, sözleşmeli öğretmenlik sorunu, Alo 147 garabeti, istihdamda güçlük çekilen bölgelerdeki mahrumiyetler, iş güvencesi açısından yaşanan kaygılar, eğitimin öznesi öğretmenlerimizin şiddetin nesnesi hâline getirilmesi gibi olumsuzlukların ve devam eden sorunların, eğitimin niteliğinin artırılmasına engel olduğunu ve öğretmenlik mesleğinin itibarına gölge düşürdüğünü düşünüyoruz ve dillendiriyoruz” dedi.

PERFORMANS DEĞERLENDİRME
Mengen, “Eğitimde çözüm bekleyen onlarca sorun varken, yeni sorunlara neden olacak performans değerlendirme sisteminde ısrar edilmesini anlamakta güçlük çekiyoruz. Eğitimciye şiddet, toplumun kanayan yarası hâline gelmiştir. Her geçen gün artan şiddet olayları birçok eğitimciyi mağdur etmekte, eğitim camiasını hem tedirgin etmekte hem de üzmektedir. Bakanlıktan talebimiz bir an önce performanstan ısrarından vazgeçmesi, şiddete yönelik yasal düzenleme yapması ve öğretmeni örseleyici değil teşvik edici politikalar üretmesidir” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi