Sakarya Düşünce ve Dayanışma Platformu Başkanı Hasan Demir ve farklı iş kollarından oluşan platform üyeleri SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık'ın ev sahipliğinde Spor Bilimleri Fakültesi'nde bir araya geldiler. 
“KISA ZAMANDA BİRÇOK BİRİM FAALİYETE GEÇTİ”  
Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ın yeni üniversite ile ilgili bir sunum gerçekleştirdiği programda platform üyeleri merak ettikleri soruları da yöneltti. Yükseköğretim Kurulu'nun vizyonu doğrultusunda uygulamalı eğitim ve dijitalleşmeyle ilgili öne çıkan çalışmaları aktaran Rektör Sarıbıyık, üniversitenin kısa zamanda birçok araştırma ve topluma yönelik eğitim merkezi ile yeni fakültelerin kurulduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden topluma hizmet ödülü aldıklarını da hatırlatan Rektör Mehmet Sarıbıyık, üniversite olarak eğitim-öğretim, AR-GE ve topluma fayda üretme sorumluluğunun bilinciyle çalıştıklarını söyledi. 
“YENİ ÜNİVERSİTEYİ TANIMAKTA GECİKMİŞİZ”
Yeni üniversite olarak iş ve bilim dünyasına katkılar sağlamaya devam edeceklerini vurgulayan Rektör Mehmet Sarıbıyık,  katılımcılardan gelen "Birçok çalışmaya öncülük etmişsiniz, yeni üniversiteyi tanımakta gecikmişiz, neden hala bir kampüs alanı yok" sorusuna “Biz tüm çalışmalarımızı tamamladık. Hazırlıklarımızı yaptık. Kampüssüz üniversite olmaz. Büyüyen ve gelişen bir üniversite olarak gömleğin ilk düğmesini doğru iliklemeliyiz. Biz üzerimize düşeni yaptık. Üniversitenin kampüs alanı ile ilgili çalışmalar tamamlandı ve ilgili aktörlere sunulacak düzeye geldi” dedi. 
“ÖNCELİĞİMİZ SEKTÖRE NİTELİKLİ ELEMAN YETİŞTİRMEK”     
Üniversite sektör iş birliğini en iyi şekilde uyguladıklarını da ifade eden Rektör Sarıbıyık, “Bizim birinci önceliğimiz öğrencilerimizi sektörün istediği nitelikte bilgi, beceri ve yetkinlikte yetiştirmek. Bu kapsamda tüm birimlerimizde uyguladığımız +1 eğitim modeli ile öğrencilerimizi tam zamanlı olarak bir dönem iş yeri eğitimine gönderiyoruz. Burada hem tecrübe kazanıyorlar hem de mezun olduklarında iş bulmaları kolaylaşıyor. Hatta mezun olmadan iş sahibi olan öğrencilerimiz de var. Örneğin; bu dönem hocalarımızda bir tanesi uygulamalı iş yeri eğitimine gönderdikleri öğrencilerden 9 tanesinin işe girdiğini, 8 öğrencinin bahar döneminde iş başı yapacağını söyledi. Bunlar da bizi son derece mutlu eden, eğitim modellerimizin başarısını gösteren somut örnekler” diye konuştu. 
Program sonunda konuşan Platform Başkanı Hasan Demir çok verimli ve aydınlatıcı bir sunum dinlediklerini belirterek Rektör Sarıbıyık’a teşekkür etti. 

Editör: Haber Merkezi