Adapazarı Belediyesi ve Sakarya Valiliği İl Kültür Turizm Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen 13. Uluslararası Egemenlik Haftası Halk Oyunları Festivali kapsamında yurt dışından ilimize gelen çocuklar, Adapazarı Belediyesi Başkan Vekili Erol Aydın’ı ziyaret etti.
Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarete, Adapazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Özkan Gümülcineli, Sakarya Valiliği İl Kültür Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz, Festival Sorumlusu Yaşar Şahin, Rehber Öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Vekili Aydın, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm çocuklarımızın coşkuyla kutladığı bir gün olduğu gibi, aynı zamanda farklı kültürlerin bir araya gelerek ülkeler arasında kurulacak ilişkilere katkı sağlaması açısından da oldukça önemlidir. Özellikle barışa en fazla ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, çocuklarımızın böyle bir organizasyonda buluşması oldukça yerinde ve anlamlıdır. Ben bir kez daha organizasyonda emeği geçen herkesi tebrik ediyor, yaşanan bu kültür alışverişinin artarak devam etmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

HEDİYELER VERİLDİ
Çeşitli ülkelerden gelen yabancı konuk temsilcileri ise Sakarya'ya ilk kez geldiklerini ve Sakarya'yı çok güzel bulduklarını ifade ederek, "Sakarya insanı çok sıcak burada kendimizi evimizde gibi hissediyoruz. Sakarya halkına bize gösterdikleri sevgiden dolayı teşekkür ediyoruz" dedi. Ülke temsilcileri Başkan Vekili Erol Aydın'a ülkelerinden getirdikleri çeşitli kültürlerine has sembollerden oluşan hediye takdim etti. Başkan Erol Aydın da, öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Editör: Haber Merkezi