Sakarya’nın tecrübeli ve sevilen operatör doktorlarından Dursun Bostancı, Azerbaycan ve Türkiye dostluğu ile ilgili anlamlı bir öneri yaptı: “Sakarya’mızı, Karabağ’da zulümden kurtarılan şehirlerden birisi ile ‘Kardeş Şehir’ ilan edelim.”

BASIN MENSUPLARINA İLETTİ
Sosyal medyada yaptığı güzel ve anlamlı bir paylaşımla dikkat çeken Dr. Dursun Bostancı, önerisini basın mensupları ile paylaştı. Sakarya’nın bir çok hastanesinde başarılı bir şekilde görev yapan, şehrin sevilen, sayılan doktoru Dursun Bostancı, basın mensuplarına ilettiği açıklamasında, “Sakarya’nın kardeş ülke Azerbaycan’da son zamanlarda yaşanan Karabağ’ın kurtarılması için verilen savaş henüz sıcaklığını koruyor. Başta sayın Cumhurbaşkanımız, Gazi Meclisimiz ve Türk silahlı kuvvetlerimizin önderliğinde iki kardeşin bir olduğunu Dünya aleme duyurduk. Ama bu desteğimizin bazı sembolik de olsa girişimlerle devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bu sebeple sayın Sakarya Valimiz ve sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızdan bir talebim olacak. Talebim şudur; Sakarya’mızı, Karabağ’da zulümden kurtarılan şehirlerden birisi ile ‘Kardeş Şehir’ ilan edilmesi. Bu davranışın Sakarya’mıza çok yakışacağı düşüncesindeyim. Bu talebimi sayfanızda gündeme getirir ve ilgili makamlara ulaşmasında yardımcı olursanız mutluluk duyarım” ifadelerini kullandı.

ÖNERİ DESTEK BULDU
Paylaşımı kısa sürede medyada destek bulan Dr. Bostancı’nın açıkladığı öneri çok anlamlı bulundu. Dr. Bostancı’nın ‘kardeş şehir’ fikri, iki ülke arasındaki bağları daha da kuvvetlendirecektir. Sakarya Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanının bu yönde atacağı adım; çox yaxşı olar!..

Dost ve kardeş ülke Azerbaycan’ı neden çok seviyoruz:

Birbirimize çok yakın iki ülkeyiz. Aynı tarihi ve geçmişi paylaşıyoruz.

Bu sevgi karşılıksız değil, Azerbaycanlılar da her fırsatta Türkiye’yi ne kadar çok sevdiklerini hep söylerler.

Her ne kadar son yıllarda katılmasak da Azerbaycan’ın bizi, bizim de Azerbaycan’ı ne kadar desteklediğimizin kanıtını Eurovision’dan hatırlayabilirsiniz, ki ülke olarak daha yarışma başlar başlamaz 12 puanı hanemize yazardık, 12 puan açıklanırken de yüzler gülerek Türkiye, Azerbaycan denilirdi.

TANIYAN İLK ÜLKE TÜRKİYE
Eurovision’da nasıl birbirimizi kolluyorsak resmi ilişkiler konusunda da aramızdan hiç su sızmaz. Azerbaycan’ı tanıyan ilk ülke Türkiye olmuştur. Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra bağımsızlığını ilan eden birçok ülkeden biri olan Azerbaycan’ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülke Türkiye olmuştur (9 Kasım 1991). Yine KKTC kurulduktan sonra, Azerbaycan’ a bağlı özerk bir ülke olan Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti, KKTC’yi hakim güç olarak tanımıştır

MİLLİ MAÇLARDA ORTAK DUYGU
Hele ki milli maçlarda durum daha belirgin. Azerbaycanlı kardeşlerimizin bize olan desteği, inancı ve heyecanı tamdır.

Avrupa’da kulüp düzeyindeki maçlarda da kendimizden geçtiğimiz doğrudur…

Dilde Türkçe konuşuyoruz ancak Azerbaycan Türkçesi’nde bazı kelimelerin kullanımı farklı. Fark olsa dahi her iki millet de bu dili inanılmaz keyifli bulur.

ŞARKILARDA GÖNÜL DİLİ
Kimisine garip gelse de Azerice ile Türkçe her iki taraf için de çok keyifli. Biz Azerice onlar da Türkçe şarkılara bayılırlar.

Azerice pek çok şarkıyı herhangi bir mekanda duymak mümkün. Mesela “Yaxşı Olar”. Aynı şekilde Bakü’ye gittiğinizde de Tarkan’ı her an duyabilirsiniz Sibel Can hayranlıkları ile apayrı bir olay.

Yemeklerine de bayılırız. Aynı geçmişe dayanan bir birliktelik ile yemek kültürümüz de birbirine yakındır.


Dr. Bostancı ve ülke sevgisi

Millî ve manevî duyguları yüksek, vatansever bir kişiliğe sahip Dr. Dursun Bostancı, ülke savunması ve insanî değerler adına sergilediği örnek davranışları ile bir çok kez ülke gündemine gelmişti.

Dursun Bostancı; “Savaşa katılma başvurusuna ‘top atışı’ ile karşılık verilen doktor”olarak hafızalara kazınan bir isim…

HAREKATA KATILMAK İÇİN BAŞVURDU

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Suriye’nin kuzeybatısında Afrin bölgesinde, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek, dost ile kardeş bölge halkını baskı ve zulümden kurtarmak üzere, 20 Ocak 2018 itibaren “Zeytin Dalı Harekatı” başlatılmış, harekat sonrasında birçok ilden çoğu vatandaş askerlik şubelerine başvurarak Afrin bölgesine gitmek istedi. Sakarya’da yaşayan emekli Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Dursun Bostancı da ameliyat yapabilecek güçte olduğunu belirterek, Afrin harekatına katkıda bulunmak için CİMER’e başvurdu. Afrin’de görev yapmakta olan askerler ise doktorun çağrısına karşılık vermek ve duydukları minnettarlığı göstermek amacı ile top atışı yaptıkları anları videoya çekerek Op. Dr. Bostancı’ya göndermişti.

'SAFIMI BELLİ ETMEK İSTEDİM'

Dr. Bostancı videoyu izlerken, “TTB’nin açıklamasından sonra safımı belli etmek istedim. Türk Silahlı Kuvvetleri ile Afrin’de görev yapmak için CİMER’e başvran ve harekattaki askerlerin adına top atışı yaptığı Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Dursun Bostancı, “Erkekler ağlamaz derler ama o duygu dolu videoyu ilk izlediğimde inanın ağladım” sözleriyle duygularını ifade etmişti.

Editör: Haber Merkezi