2 Mayıs 1954 seçimlerinde Demokrat Parti gücünü iyice arttırdı. DP 5,3 milyon oy alarak, Türkiye Genel Seçimleri tarihinde (bugüne kadar) kırılamamış bir oy rekoru kırdı. Bu oy miktarı toplam oyların %56,6'lık kısmı demekti. DP 503 milletvekilliği kazandı. 3,1 milyon (%34,8) oy alan diğer parti ise sadece 31 milletvekili kazanabildi. Celâl Bayar 513 milletvekilinin katıldığı oylamada 486 oy alarak bir defa daha cumhurbaşkanlığına seçildi. Adnan Menderes üçüncü kabinesini kurdu. Bu kabine cumhuriyet tarihinde günümüze kadar en yüksek güvenoyunu almış kabinedir (491 lehte oy).

İşte tam da böyle bir zamanda Sakarya da yeni bir gazete kuruldu. Tek parti iktidarı seçim kaybetmenin huzursuzluğunu yaşıyordu. Ezanlar asli unsuruyla okunuyor ve İmam Hatip Okulları sırayla açılmaya başlıyordu. Uzun yıllar Kocaeli’ye bağlı bir ilçe olan Adapazarı, TBMM’de 17 Haziran 1954 tarihinde kabul edilen bir yasa ile “Sakarya” adıyla vilayet haline gelmiştir. Ülkede çeşitli değişiklikler oluyor. İşte bu dönemde adı Demokrat Sakarya olan bir gazete çıkarılıyor. Dokuz yıl sonra adı Yeni Sakarya olarak devam ediyor. Rejimin adı Cumhuriyet olsa da baskı ve zulümlerinden dolayı Demokrat ismi her yerde öne geçiyor. Yeryüzünde de şu an Cumhuriyetten çok demokratlık hâkim durumdadır. Demokrasi ismi siyasallaşınca gazetenin adı Yeni Sakarya oluyor. Kısacası basın tarihi aynı zamanda siyasi tarihin her zaman büyük bir bölümünü oluşturmuştur.

Basın ya yerli sermayeye dayanır ya da yabancı sermaye ye dayanır. Bu sebeple Basın Yayın ve İlan Kurulu gazetelere maddi destek sağlayarak bir anlamıyla onları etki ve kontrol altına almaktadır. Basın sermayesine göre manşet ve haber yapar. Kurucu ruh profesyonel olsa da çalışma zeminleri daima gönüllüdür.

Merhum Hasan beyefendiyi Merhum gazeteci Semih Köprülünün cenazesi vesilesi daha yakından tanıma fırsatım oldu. Can dostum, itikâf, dava ve dert arkadaşım Semih ki güzel ahlak sahibiydi. Semih Merhumun cenazesini Sezginler gasil hanesinde yıkadım ve cenaze namazının camide ikindi namazını müteakip kılınmasına Hasan Bey karar vermişti. Acil ve vakur bir kararla defin işlemini sağlamıştı. Allah rahmet eylesin.

Zeki Aydıntepe ailesini de oğlu Arda’nın gençlik yıllarından ve ilk transfer ücretinden camiye dış mekân hasırlarını aldığı günleri hatırlarım. Nezaketli ve zarif ev sahipliğini unutamam. Aslında her şey güzel yaşam ve dostluk için bahane olmalıdır. Zeki abimizle bir haftalık tadı ise bir ömürlük umre seyahatimiz unutulmayan bir hatıradır. Kısacası Yeni Sakarya gazetesi benim için dostluk kapısı ve dostlara açılan penceredir.