8+1 UYGULAMASI
Büyükşehir Belediye meclisinin aldığı kararla, şehir dolmuşçu esnafının yıllardır istediği 8+1 yolcu kapasitesi uygulamasına geçildi. Esnafın araç tadilatı yapmadan ve vergi indiriminden de yararlanarak ruhsat yenileme sürecinde geçişler devam ediyor. Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Feridun Canbaz, esnafla bir araya gelerek gelişmeleri değerlendiriyor. Durak başkanlarıyla bir araya gelen Canbaz, 200 esnafın ruhsat yenilemesi yaptığını dile getirdi.

BU KARAR ESNAFIN
Esnafın beklediği bir düzenlemenin hayata geçişinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Canbaz, “Burada esnafımızın ortaklaşa aldığı kararlar var. Biz yıllarca koltuk artırımı istedik, ancak bunu bu dönemde başarabildik. Büyükşehir Belediye Başkanımıza durumu anlattık, bizi kırmadı ve bizde ortak bir yol bulduk. Biz bütün kararları esnafımızla birlikte aldık. En iyi şartlarda vatandaşımıza kaliteli ulaşımı sağlamak için gayret gösteriyoruz” dedi.

TOÇOĞLU’NA TEŞEKKÜR
Canbaz, “Şu an son model araçlarla Sakarya’ya hizmet veren esnafımızla birlikte atılan adımlar bir bir yerini buluyor. Bizi bu yolda yalnız bırakmayan, kırmayan ve esnafın taleplerine olumlu cevap veren Başkanımız Zeki Toçoğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi.  Ruhsat yenilemesine gitmeyen esnafları uyaran Canbaz, “Bu ruhsat yenileme istemi, bizim öyle kendi başımıza aldığımız bir karar değildi. Biz esnafın isteği ile yola çıktık. Ben esnafımın menfaati için varım. Onların istemediği bir şeyi onlara rağmen yapmam” diye konuştu.

KİMSE KONUŞMASIN
Ruhsat yenileme ile ilgili ortaya atılan dedikoduya cevap veren durak başkanları, “Bizim ekmeğimiz üzerinden kimse hesap yapmasın. Biz hep birlikte bir karar aldık” dedi. Şeker durağı başkanı Ergün Bulut, kimin ne rahatsızlığı varsa adını vererek konuşsun. Bizim adımıza kimse açıklama yapmasın. Esnaf katılım bedeline karşı değil. Karşı olan bu parayı yatırıp ruhsatını almazdı. Çıkma araçlarla vatandaşa hizmet veriyorduk. Şimdi yeni araçlarla çalışıyoruz. Bunun neresi kötü” şeklinde konuştu.

KATILIM BEDELİ
Esnafın karşı çıktığı iddia edilen katılım bedelini ödemeyi kendilerinin istediğini anlatan Dörtyol Durak Başkanı Selahattin Yazıcıoğlu, “Esnaflarla aramızda konuştuk. Bu parayı verelim, gerekirse Sakaryaspor’a da bağış yapalım dedik hepsi tamam dedi. Bu söz üzerine bizde el sıkıştık. Şimdi bize ne Sakaryaspor’dan diyorlar. O gün biz bu parayı vereceğiz diye söz verdik. Şimdi sözümüzün arkasındayız. Kimse kafasına göre kimse bir şey yapmadı. O gün evet diyenler bugün farklı hesaplar içine girmesinler. Kimseyi ekmeğimizle oynatmayız” şeklinde konuştu.

TEŞEKKÜRE GİTTİLER
“Dün karar teşekkür eden esnaf, bugün kapalı kapılar ardında şikâyet ediyorsa, bu bize ve aldığımız ortaklaşa karara ihanet olur” diyen Cezaevi-Serdivan Durak Başkanı Engin Selen,  “Dün öyle, bugün böyle kimse diyemez. Kimse işine geldiği gibi konuşmasın, bizlerin istemediği işler içine girmesin. Biz söz verdik sözümüzde durduk. Ruhsatımızı, yeni araçlarımızı aldık. Esnaf adına kimse yorum yapmasın. Bizler kendimizi ifade etmesini bilen insanlarız. Esnafı temsil eden bir Odamız var. Gereken açıklamaları onlar yaparlar. Esnafın aklını bulandırmaya gerek yok. Ruhsatını almayanda bir an önce alsın. Herkes işine ekmeğine baksın” ifadelerini kullandı.

BU RAKAMA EL SIKIŞTIK
“Büyükşehir Belediye Başkanımıza  katılım bedelinin 10 bin lira sözünü biz verdik” diyen Hacıoğlu durak başkanı Feridun Saray,  Esnafımız bu rakama çok dedi. Fakat yaptığımız görüşmeler sonrası bu rakamda fikir birliği yapılarak tamam dedik. Kimse 6 bin lira rakamı telaffuz etmedi. Çoğu arkadaşımız parasını yatırarak ruhsatını aldı. Bu kararın esnafımıza getirileri göz önüne alınınca Büyükşehir Belediye Başkanımız esnafımızın yararına olan çok iyi bir işi hayata geçirdi. Bu karar ile artık araçlarımızda yaş sınırı da kalktı. Vergi indirimi başta olmak üzere esnafın lehine olan birçok durum var. Bunlar esnafımız için olumlu gelişmeler" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi