BİR KISMI NEHRE KARIŞTI
Sakarya nehri kenarına kimliği belirsiz kişi yada kişiler tarafından onlarca varil dolusu kimyasal atık bırakıldı. Adapazarı Demirbey mevkii ve Poyrazlar mevkii Sakarya Nehri kenarına bırakılan atıkların bir kısmının nehre karıştığı dikkatlerden kaçmazken, atıkları bulan balıkçılar, yetkililerin bir an evvel suçluları bularak en ağır şekilde cezalandırmasını istedi.
ONLARCA VARİL DOLUSU
Söz konusu zift ve kauçuk benzeri kimyasal atıkların, belirli kontrolleri yapıldıktan sonra denetimli bir şekilde İzmit Atik ve Artıkları Arıtma Yakma ve Değerlendirme Tesislerine (İZAYDAŞ) gönderilmesi gerekiyor ancak, Sakarya Nehri kenarındaki iki ayrı bölgeye bırakılan onlarca varil ve dolusu kimyasal atık nehri tehdit etmeye devam ediyor.
PARA İÇİN OLABİLİR
Kimyasal atıkları bulan balıkçı Recep Belin (51), bunun bir doğa katliamı olduğunu belirterek, “Bu kimyasal atıklar yüzlerce yıl doğada yok olmaz, bu zengin işi, yani birisi bu atıkları atması için birkaç yüz lira vermiş, birileri de para karşılığı kamyonla bu atıkları nehir kenarına atmıştır. Bu doğaya, nehre, çevre tarlalardaki mahsullere yazık” dedi. 

Editör: Haber Merkezi