Erenler Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri dilencilere yönelik operasyon yaptı
İlçenin çeşitli noktalarında ve özellikle Cami çevrelerine yönelik operasyonlar düzenleyen Erenler Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halkın duygularını istismar eden dilencilerin çalışmalarına son verdiklerini belirtti.
Erenler Belediyesi Zabıta Müdürü Kadir Şarbalkan yaptığı açıklamada; “Ramazan ayında artan dilencilere yönelik özellikle; trafik ışıklarında, cami önlerinde ve insanların yoğun olduğu yerlerde vatandaşlarımızdan para istemeyi alışkanlık haline getiren dilenciler ekiplerimiz tarafından toplanarak zabıta müdürlüğümüze getirildi. Dilencileri suçüstü yakaladıklarını belirten Şarbalkan, dilencilerin topladıkları paraya el koyarak idari işlem başlattıklarını söyledi ve özellikle bir dilencinin cebinden çıkan 1000 TL’ye dikkat çekti.
Şarbalkan sözlerine devam ederek, “Vatandaşlarımıza duygu sömürüsü yaparak kendilerini inandırmaya çalışan bu insanlara inanmamalıyız. Ekiplerimiz tarafından başlatmış olduğumuz denetimler sonucunda çok sayıda dilenci topladık. Dolayısı ile yapmış olduğumuz denetimler sonucunda vatandaşlarımızın dini duygularını istismar eden dilencileri toplayarak Kabahatler Kanunu gereğince işlem yaptık. Biz de Zabıta Müdürlüğü olarak denetimlerimizi artırdık. Bu tür olayların önünü almaya çalışıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımızdan daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Bu insanları cadde, sokak ve apartmanlarda gören kişiler mutlaka Zabıta Müdürlüğünü arayarak şikâyet etmelidir. Denetimlerimiz aralıksız bir şekilde devam edecektir." şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi