Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (STMF) Sanat Galerisi’nde 29 Nisan Pazartesi günü açılışı yapılan “İnsanın Yeni Gündemi” temalı sergi, insan zihni, onun becerileri, güdüleri, sosyal ve doğal besin zincirleri içerisindeki konumlanışı ve bununla nasıl baş ettiği gibi insana dair sorular üzerine spekülatif sanatsal ve bilimsel araştırmalar içeriyor.

REKTÖR SAVAŞAN DA KATILDI
Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan serginin açılışına katılarak, sergiyi inceledi ve burada yer alan eserlere yönelik bilgi aldı. Sergiye farklı alanlardan sanatçılar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve sanatseverler yoğun ilgi gösterdi. Dijital sanat alanında eserler veren uluslararası ve Türk sanatçıların çalışmalarını kampüslere taşıyan sergi kapsamında 2015 Ars Electronica Festivali’nde “Golden Nica” ödülüne değer görülen Alex Verhaest’in “Atıl Zamanlar” başlıklı çalışması, 2013 yılı Prix Ars Electronica’da “Computer Animation” ödülünün sahibi Candaş Şişman’ın “Flux” adlı İlhan Koman’ın heykellerinden ilham alarak tasarladığı sesli video enstalasyonu, 2015 yılında “Dazed Emerging Artist Ödülü”nü alan Lawrence Lek’in “2065” adlı açık dünya video oyunu, VR Arles Festivali’nde “En İyi Film” ödülünü kazanan Marshmallow Laser Feast’in dünyayı bir hayvanın gözünden görmemizi sağladığı eseri ve “Microsoft Research’s Best Vision Award” ödülünün sahibi olan Refik Anadol’un “Saklı Mekândan Anılar” başlıklı 1.2 milyon görselden oluşan mimari fotoğraf hafızasından yapay bir mekân ürettiği eseri yer alıyor. Sergi, 3 Mayıs Cuma gününe kadar STMF Sanat Galerisi’nde görülebilir.

ÖĞRENCİLERE ZENGİN ETKİNLİKLER
Kampüste Dijital Sanat projesi, 30 Nisan Salı günü “Kampüste Dijital Sanat” paneli, “Dijital Sanatta Prodüksiyon” konulu workshop, “Dijital Medyada Açık Kaynak” konulu konferans ve video gösterimi gibi etkinlikler ile devam etti.

Editör: Haber Merkezi