Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, Karasu ve Kocaali ilçelerine hizmet sunacak olan 450 kilometrelik yeni içmesuyu hattında çalışmaların yoğun şekilde devam ettiğini açıkladı. Dr. Rüstem Keleş, “Şehrimizin kuzeyinde dev bir içmesuyu projesini hayata geçiriyoruz. Karasu ve Kocaali ilçelerimize 45 milyonluk yatırım yaparak bölgenin içmesuyu geleceğini garanti altına alıyoruz. İki ilçede üç ayrı noktada çalışmalarımız devam ediyor. Hattın toplamda 61 kilometresi tamamlandı, 2 depomuzda ise çalışmalar sürüyor” diye konuştu.

ÇALIŞMALAR 3 NOKTADA SÜRÜYOR
Projede çelik isale hat montajının hızlı bir şekilde ilerlediğini dile getiren SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş, “Karasu Kuyumcullu Mahallesinde çelik isale hattımızın montajı sürüyor. Projemizin önemli bir aşaması olarak niteleyebiliriz. Ekiplerimiz bir metre çapında, 12 metre uzunluğunda ve 3 ton ağırlığındaki dev çelik isale borularımızın montajını yapıyor. Ayrıca bölgede inşa edeceğimiz 3 içmesuyu deposundan biri olan Kuzuluk Mahallesindeki 800 metreküplük depoda çalışmalar son aşamada. Bir diğer depomuzu ise Küçük Karasu Mahallemizde inşa ediyoruz. İki ilçede inşa edeceğimiz 450 kilometrelik içmesuyu hattının 61 kilometresini tamamladık. 45 milyonluk proje ile inşallah Karasu ve Kocaali’nin içmesuyunda uzun yıllar sorun yaşanmayacak” ifadelerini kullandı.

KUZEYE 100 YILLIK GARANTİ
Şehrin kuzeyi için entegre bir içmesuyu ağı inşa ettiklerini belirten Dr. Rüstem Keleş, “450 kilometrelik Karasu ve Kocaali İçmesuyu Projesi bölgede kurduğumuz içmesuyu ağının önemli bir parçasını oluşturuyor. İki ilçemizde özellikle yaz aylarında yetersizlik sorunu yaşanıyordu. Kısa ve orta vadede bu sorunu çözüme kavuşturduk. Şimdi ise bölgenin 100 yıllık içmesuyu geleceğini garanti altına alacak projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz. Karasu ve Kocaali’de inşa ettiğimiz 450 kilometrelik hatta çalışmalar sürüyor. Yine bölgede inşa ettiğimiz Şerbetpınarı İçmesuyu Arıtma Tesisi’ni kısa süre içerisinde hizmete alacağız. Projesini hazırladığımız ve yakın zamanda ihalesine çıkacağımız Çamdağı Baraj projemizde söz konusu içmesuyu ağına dahil edilecek. İnşallah tüm bu yatırımlarımızın tamamlanmasıyla kuzey bölgemizin 100 yıllık içmesuyu geleceğini garanti altına almış olacağız” dedi.

Editör: Haber Merkezi