“Tarihimize zafer ayı olarak geçmiş bir ağustos ayını daha idrak etmenin milletçe kıvancı içerisindeyiz. “ 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi ile başlayan bu şahlanışın bir benzerini de bundan 98 yıl önce Dumlupınar’da kahramanlarımız istiklal uğruna yenilemiştir. Milletimizin hürriyet ve bağımsızlık fikrinin ölümsüz abidesi olan 30 Ağustos Zafer Bayramı, Türk milletinin hiçbir şekilde vatanın bölünmez bütünlüğünden ödün vermeyeceğini, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde sonsuza kadar hür, bağımsız ve onurlu bir şekilde yaşayacağını bütün dünyaya ilan ettiği bir gündür. Bu zafer aynı zamanda dünden bugüne uzanan ve bugünden ebediyete ulaşacak kopmaz bir destanlar zincirinin altın halkasıdır” ..
Tarihi üstün başarılarla dolu Türk milletinin iftihar abidesi olan 30 Ağustos Zaferi, milli değerlerini ve birliğini muhafaza eden bir milletin en zor şartlarda bile esaret altına alınamayacağının tarihsel ispatı ve Cumhuriyetin kuruluşuna giden yolun en önemli aşamalarındandır.

Bu zafer ile Anadolu insanı topyekûn verdiği onurlu mücadelesini milli birlik ve beraberliğini ve milleti ile bütünleşmiş kahraman ordumuzun gücünü tüm dünyaya göstermiş oldu.

Zaferin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti de Milletimizin birlik ve beraberliğinin en anlamlı mesajını veren, gelişen demokrasisi, güçlü ekonomisi, tarihi ve kültürel birikimiyle bölgesinin ve dünyanın önde gelen ülkelerinden biri haline gelmiştir.

Hem bizden öncekilere hem de bizden sonrakilere karşı taşıdığımız sorumluluğun bilincinde olmalı, bu bilinçle her gün bir basamak daha yükselmek için yapılması gerekenlere odaklanmalı, emanetçisi olduğumuz mirası bizden sonrakilere çok daha iyi koşullar altında teslim etmeliyiz.
Yerli ve Milli Adımlarla Daima İleri..
Ülkemizin gelişmesini ve kalkınmasını, milletimizin birlik, beraberlik ve kardeşliğini hedef alanlar, binlerce yıllık güçlü devlet geleneğimiz, ordumuz ve yine milletimizin karakterinde bulunan milli, manevi değerler ile üstün hasletler karşısında hiç şüphesiz ki başarılı olamayacaktır. ‘Yerli ve milli’ şiarıyla atılan adımlar Ülkemizi yarınlardan emin kılacaktır. Bu topraklarda yaşayanların vatan ve millet sevgisi var oldukça bu devlet ebediyen var olacak ve güçlü kalacaktır.
Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti dünya devletleri arasında önde gelen bir yerdedir ve muasır medeniyetlere yetişme hedefinde hızlı ilerleyişi sürmektedir.

Aziz milletimizin milli mücadele sürecindeki en büyük adımı olan Büyük Taarruz Zaferi’nin yıldönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız uğruna canlarını feda etmekten bir an olsun tereddüt etmeyen aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anar, milletimizin Zafer Bayramını içtenlikle kutlarım."

Editör: Haber Merkezi