SERGİ- ŞEHİTLİK ZİYARETİ VE MEVLİT
Hendek’te 15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Gününde Hendek Kaymakamlığı ve Hendek Belediyesi tarafından bir dizi etkinlikler düzenlendi. İlk olarak İlçe Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde Muammer Sencer Caddesinde ’15 Temmuz’ konulu sergi açıldı. 15 Temmuz’da yaşananları ve Türk Milletinin destanının anlatıldığı fotoğraflar vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle gezildi. Daha sonra Kaymakam Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ayhan Yenilmez, İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Süleyman Sercan Candan ve protokol şehitlikleri ziyaret ederek karanfiller bıraktı. İlçe Müftüsü Mürteza Gür tarafından şehitlikte dua edildi. Ardından aynı gün Büyük Cami’de Aziz Şehitlerimiz için Mevlit-i Şerif okutuldu, cami çıkışında Hendek Belediyesi tarafından vatandaşlara lokum ve kolonya ikram edildi.

DUALAR OKUNDU
Saat 20.00’de Hendek Cumhuriyet Meydanında anma programı düzenlendi. Saygı duruşunda bulunması ve ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda protokol ve alanı dolduran vatandaşlar çalınan marşlar eşliğinde Türk Bayraklarıyla görsel şölen yaşattı. Şehitlerimizi için Mevlit-i Şerif okutulurken, İlçe Müftüsü Mürteza Gür tarafından dualar edildi. Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan ‘Türkiye Geçilmez’ konulu sinevizyon gösterileri sahnelenirken, programda ilk konuşmayı Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu yaptı. ‘Bu akşam çok güzelsin Hendek’ diyerek söze başlayan Başkan Babaoğlu, “15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkemizin tarihi boyunca yaşadığı en büyük ihanetlerden birisidir. Şerefli Türk Ordusunun içinde yuvalanan eli kanlı terörist FETÖ’nün çetesi, aziz Milletimize yine milletinin tankıyla, uçağıyla bombalar yağdırmıştır. 15 Temmuz akşamı millete bomba yağdıran alçaklar, soysuzlar ve kalleşler asla Türk askeri değildir, olamamıştır” dedi.

BU DESTAN UNUTULMAYACAK
Babaoğlu, “Devleti ve milleti korumak için namuslarına emanet edilen silahları, tankları millete doğrultan teröristler 15 Temmuz’da 251 vatandaşımızı şehit ederken, 2 bin 194 vatandaşımızı yaraladı. Fırsat bulsalar Allah korusun taş taş üstünde bırakmayacaklardı. Milletimizle gurur duyuyoruz. Devletimizle iftihar ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı, Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’nin 15 Temmuz akşamı ve Türk Milleti için gösterdiği dik duruşa ve mücadeleye şahidiz. Rabbim onlara güç versin. Biz Hendek olarak Devletimizin ve Milletimizin yanındayız. Bu vesileyle hain darbe girişiminin 5.yılında 15 Temmuz Şehitlerimizi ve Tüm Aziz Şehitlerimizi Dua ile anıyor, Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Kahraman Türk Milletinin destansı direnişi asla unutulmayacaktır. İşgalcilerin yapmak istediği darbe girişimini ve o kara geceyi bir kez daha lanetleniyorum” diye konuştu. Başkan Babaoğlu konuşmasını İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşımızın dizeleriyle tamamladı.

KUVA-Yİ MİLLİYE RUHU
Ardından Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır konuşma yaptı. Acır konuşmasında, “15 Temmuz gecesi aziz milletimiz in kahraman evlatları meydanlara inerek güvenlik güçlerimizin yanında yer almış vatanı koruyacağını bir kez daha göstermiştir.
Türk milletinin yeniden dirilişinin ve şahlanışının destanı olan 15 Temmuz tankın topun tüfeğin millet iradesinin karşısında bir şey ifade etmediğini göstermiştir. Milli iradeyi yok sayanlar 15 Temmuz Çanakkale ruhunun Kuva-yi Milliye ruhunun karşısında yenildi.
Bu kutlu mücadele Vatan mevzubahis olduğunda bu milletinin hiç düşünmeden birlik ve beraberlik içinde omuz omuza duracağına ve ne pahasına olursa vatanından bayrağından hürriyetinden ödün vermeyeceğini gösterdi. Bütün kahramanlarımıza gönülden yad ediyor, aziz şehitlerimize Allahtan rahmet ediliyor, gazilerimize şükran ve minnetlerimi sunuyorum ”diye konuştu.
Konuşmaların ardından demokrasi nöbeti çalınan marşlar eşliğinde devam ederken, vatandaşlara çay, su, kek ve çorba ikram edildi. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri gece yarısı sela okunmasının ardından sona erdi.

Editör: Haber Merkezi