Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; “Bir insanı hayata hazırlayan en önemli unsur eğitimdir. Nesillerin nitelikli din eğitimine ihtiyacı vardır, çünkü din eğitimi bireylerin ruhen daha ahlaklı, sağlıklı, sosyal ilişkileri güçlü, tutarlı ve öz güveni yüksek olarak yetişmelerine büyük katkı sağlar.
Din eğitiminin gereksiz olduğu düşüncesi ne kadar geçersiz ve temelsiz ise dinin asıl kaynaklarına dayalı, hurafelerden uzak, sevgi, hoşgörü ve ahlak temelli bir din eğitimi ve öğretiminin zeminini hazırlamak da o denli elzemdir.”
SEÇMELİ DERS
“Bu doğrultuda Milli Eğitim Bakanlığı, İmam Hatip okulları dışında da ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersinin zorunlu, Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in Hayatı ve Temel Dini Bilgiler Derslerinin de seçmeli ders olarak okutulması kararı almıştır.
Geleceğimizin manevi değerlere de bağlı kalınarak daha güçlü temeller üzerine kurulması, çocuklarımızın en güzel şekilde yaşamaları, hem kendilerine, hem ailelerine ve hem de vatan ve milletine yararlı birey olmalarını sağlamak için bu derslerin önemli olduğu bilgisini bir kez daha kamuoyumuzla, öğrencilerimizle ve velilerimizle paylaşmak isteriz.”
DEĞERLERE BAĞLI NESİLLER
“Biz ebeveynlerin vazifesi olan gençlerimizi kötü ahlaktan ve kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, dinine diyanetine, örf âdetine, değerlerine bağlı nesiller yetiştirmek hususunda, bizlere destek olmak adına, devletimizin sağladığı bu imkânı hep birlikte değerlendirmek gerektiğine inanıyoruz.
Velilerimiz, ilkokul 4.sınıf, ortaokul ve lisede okuyan öğrencileri için en geç 24 Şubat tarihine kadar okul müdürlüklerine matbu dilekçede seçimlik dersler olan Kur’an-ı Kerim, Peygamberimizin Hayatı ve Temel Dini Bilgiler derslerini işaretleyerek seçebilirler.”
TARİHE DİKKAT
“Bu konuda velilerimizin ve öğrencilerimizin mağduriyet yaşamamaları için tarihe dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatırız. Bizler milli ve manevi değerlerimizi yaşatma gayreti içerisinde olan ve bu doğrultuda gönüllü faaliyetler yapan İlim Yayma Cemiyeti, Ensar Vakfı, SİMDER (Sakarya İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği, TÜGVA (Türkiye Gençlik Vakfı), Türkiye Diyanet Vakfı, KADEM (Kadın ve Demokrasi Derneği) ve İnsan ve Medeniyet Hareketi olarak bu çok önemli gelişmeyi büyük bir memnuniyetle karşılıyor ve bu hususta kurumlarımızla irtibata geçilmesi durumunda her türlü desteği vereceğimizi ifade etmek istiyoruz.”

Editör: Haber Merkezi