Vali Kaldırım, Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında her bir vatandaşın desteğine hiç olmadığı kadar ihtiyaç duyulduğuna değinerek; kalabalıktan uzak durulması, misafirliklere ara verilmesi; taziye, hasta ziyaretlerinin yapılmaması, zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmaması yönünde uyarıda bulundu
Covid-19 salgını ile mücadele kapsamında birçok tedbir kararı alınarak uygulamaya geçilirken, Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın talimatıyla denetimler de iki katına çıkarıldı. Tedbir kararlarının uygulanmasına yönelik Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın koordinesinde, ilçelerde kaymakamların bizzat vaziyet etmesi ve katılımı ile ilgili yetkililer ve kolluk kuvvetleri vasıtasıyla cadde ve sokaklarda, pazar yerlerinde, toplu ulaşım araçlarında ve tüm işyerlerinde denetimler sürdürülüyor.

----


7/24 GÖREV
Vali Kaldırım, “Salgınla mücadelede seferberlik başlattık. Yaza nispetle oldukça riskli olan kış aylarına girmiş olduk. Kapalı alanlarda virüsün yayılım alanı daha genişleyecek. Kış mevsimi koronavirüs için en çok dikkat edilmesi gereken aylar olacak. COVID-19'a dönük koruyucu aşı henüz bulunamadı. Salgınla mücadelenin şu anda tek ilacı tedbirlere uyma, kişisel önlemeleri alıp hastalığa yakalanmama. Salgınla mücadelede tüm kurumlarımız fedakarca 7/24 görev yapıyor. Bizim de bireysel olarak tedbirlere sıkı sıkıya riayet ederek onlara bu durumda yardımcı olmamız gerekiyor. Gelin Sakarya olarak, bütün vatandaşlarımız el ele vererek bir seferberlik ruhuyla hareket edelim, bu salgını yenelim. Bu ciddi bir sorumluluk olduğu gibi aynı zamanda kul hakkıdır” dedi.

----


KURALLARA UYMA ÇAĞRISI
Salgının yayılımının önlenmesi için ülke genelinde alınan kararların yanı sıra şehrimizin özeline göre ek kararlar almak durumunda kaldıklarını belirten Vali Kaldırım, tüm Sakaryalıların kararlara riayet etmelerinin salgının önlenmesinde büyük rol oynadığına dikkat çekti. Vali Kaldırım her bir vatandaşın desteğine hiç olmadığı kadar ihtiyaç duyulduğuna değinerek; maske, temizlik ve mesafe kurallarına uyulmasını, kalabalıktan uzak durulmasını, misafirliklere ara verilmesini; taziye, hasta ziyaretlerinin yapılmayıp telefonla yerine getirilmesini, zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmamasını ve tedbirlere hassasiyetle uyulmasını istedi.

Editör: Haber Merkezi