Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, 25 Hak-İş Sakarya il temsilciler toplantısına katıldı. Genel Başkan Arslan, HAK-İŞ’in Türkiye’nin en büyük Konfederasyonlarından biri olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: “Bu toprakları bin yıldan fazladır vatan yapan değerleri içine alan, medeniyetimizin, kültürümüzün, inançlarımızın içinde bulunduğu yerli ve milli bir sendikacılık yapıyoruz. Bir yönüyle yerli ve milli bir yönüyle evrensel bir sendikacılık hareketiyiz. HAK-İŞ 12 Eylül darbesine karşı çıktı. HAK-İŞ olarak her zaman demokrasiden yana tavır aldık. Her zaman darbelere karşı çıktık. 28 Şubat sürecinde sırf inançlarından dolayı binlerce silahlı kuvvetler mensubu görevlerinden ihraç edildi. Türkiye büyük bir kaos yaşadı. HAK-İŞ olarak demokrasiden yana olduk; baskılara, zulümlere boyun eğmedik. 28 Şubat sürecinde darbeye destek veren beşli çete, demokratik hükümeti devirmek için çalıştı. HAK-İŞ olarak 15 Temmuz darbesine karşı da 700 bin üyemizle en önde yer aldık. HAK-İŞ, 15 Temmuz’da demokrasiden, halktan yana tavır aldı. Şehit olan emekçi kardeşlerimiz oldu, 100’e yakın arkadaşımız gazi oldu.”

“HAK-İŞ DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKMIŞTIR”
12 Eylül 2010 tarihinde yapılan anayasa değişikliğine HAK-İŞ’in damgasını vurduğunu belirten Arslan, “Darbelerin Karanlığından Demokrasinin Aydınlığına Evet” diyerek anayasa değişikliğinin gerçekleşmesinde büyük emek verdik. Darbecilerin yargılanmasının yolunu açtık. Bu tavrımızdan dolayı yargılandık, ama çok şükür beraat ettik. Her zaman demokrasiye sahip çıktık. HAK-İŞ olarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine, siyasi krizlerin neden olduğu ekonomik krizlerin sona ermesi için destek verdik” şeklinde konuştu.

DEMOKRASİNİN GÜÇLENMESİ
HAK-İŞ’in her zaman Türkiye’nin bekası ve bütünlüğüne sahip çıktığını belirten Arslan, şunları söyledi: “Demokrasinin olması, darbelerin ortadan kalkması, özgürlüklerin genişlemesi en çok emekçilere yarar. Demokrasi ekmeğimiz, aşımız kadar önemli. Demokrasi yoksa örgütlenme yok. Demokrasinin güçlenmesini sendikal mücadelemizin en temel unsuru olarak görüyoruz. Biz bu milletin kendisiyiz, bütün farklılıkları birleştiren bir örgütüz. HAK-İŞ’i büyütürsek sorunlarımız azalacak.

ENFLASYON FARKI
Kamuda kadro alamayan emekçiler için mücadeleye devam ettiklerini belirten Arslan, şöyle konuştu: “Kadro alamayan bazı arkadaşlarımız var, onlar için de çalışmalarımızı istikrarla sürdürüyoruz. Kadro alamayan arkadaşlarımız için kadro talebimizi yüksek sesle ifade etmeye devam edeceğiz. Bir taraftan da emekçi kardeşlerimize enflasyon farkının verilmesini talep ediyoruz. Bazı belediyeler inisiyatif alarak yüzde 4 artı 4’ün üzerinde yeni bir kısım düzenlemeler yaptılar.  Ama maalesef kamuda bunu gerçekleştiremedik. Bütün çabamız, yeni asgari ücretin üzerine yüzde 4 artı 4 ve üzerine enflasyon farkını alabilmektir.”
Türkiye’nin bir ateş çemberinin içinde olduğunu ifade eden Arslan, “Türkiye yeni kriz dönemlerine, istikrarsızlıklara itilmek isteniyor. Ülkemizin potansiyeline inanıyoruz. Ortaya çıkarılan yeni senaryoları boşa çıkarmamız gerekiyor. Biz HAK-İŞ olarak milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz. İstikrarın ve ülkemizin bekasının yanında olmaya devam edeceğiz. Bu ülkenin vatansever evlatları olarak bütün emekçi kardeşlerimiz sandığa gidip oylarını kullanmalı. Bağımsız ve güçlü bir Türkiye’nin bölgedeki varlığından rahatsız olanlara karşı bu ülkeye sahip çıkacağız. Birlik ve beraberliğimizi korumamız gerekiyor. Önümüzdeki süreç zor bir süreçtir. Ekmeğimiz için, geleceğimiz için, işimiz için, aşımız için, Türkiye’nin istikrarına ihtiyacımız var. Biz milletin iradesi ve milletin seçtiklerinin yanında olacağız. Seçim çalışmalarında belediye başkan adaylarına başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Sendikal örgütlenmenin önemine değinen Arslan, “Sizler sendikalarımızın üyeleri olarak önemli süreçleri başarıyla atlatmış arkadaşlarımızsınız. Bunu hem kamuda hem de özel sektörde daha ileri taşımamız gerekiyor. Bize düşen yeni örgütlenme çalışmalarını sürdürmek. İstikametimizden, kararlılığımızdan vazgeçmemektir” dedi. Arslan, Kahramanmaraş’ta 10 yıl önce helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nu da şehadetinin 10. yılı vesilesiyle andı.
AK Parti Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem Yüce, “HAK-İŞ bu günlere gelebilmek için çok mücadele verdi. Hep hakkın yanında oldu. Biz de her zaman haktan yana olduk, olmaya devam edeceğiz” dedi. AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, HAK-İŞ Sakarya İl Temsilciler toplantısına katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
HAK-İŞ Sakarya İl Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir de bir selamlama konuşması yaptı ve Sakarya’daki örgütlenme çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Editör: Haber Merkezi